Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A cuclizmus idején nem győztek...

A cuclizmus idején nem győztek spórolni az anyaggal, hogy agy autó ne legyen túl drága?

Figyelt kérdés

És akkor a motorháztér meg 50%-kal nagyobb volt a kelleténél, lötyögött benne minden. Miért?

Pl Wartburg:

[link]

Miért volt jó az, hogy 150 kilóval több vasat kellett felhasználni?

nov. 10. 17:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
7-es / kérdező, hatoska vagyok. Én 30 éves vagyok, és mégis egyből értettem, mire gondolsz. Mindenki így hívja.
nov. 10. 18:30
 12/22 Telelő Teve ***** válasza:
77%

Az acél olcsó volt a KGST országokban, sokkal olcsóbb, mint a nyugati blokkban. Mi kell hozzá? Szén meg vasérc, mindkettő volt dögivel, a technológia sem volt probléma. A nem-szén alapú energia biztosítására meg volt kőolaj, gáz és a szovjetek rengeteg vízi erőművet is építettek (ahogy a folyók azt a célt is szolgálták, hogy az iparvárosaikból az acél olcsón eljusson a kikötőkbe).

Sőt, a Szovjetunió felbomlása után még az orosz és ukrán acél dömping ami egy csapásra szabadon kiskereskehetővé vált be is döntött egy csomó német meg brit acélgyárat (pl. Metalgesellschaft AG akik az ózdi acélgyártást is fel akarták vásárolni).

nov. 10. 18:39
 13/22 anonim ***** válasza:
21%

"Mindenki így hívja."

Mármint az, aki szereti suttyó módon kifejezni a felsőbbrendűségét.

Egyébként persze tudja az ember, mire gondol, de elvárható annyi intelligencia valakitől, hogy kerülje a gúnyszavakat egy kérdésben.

nov. 10. 18:59
 14/22 anonim ***** válasza:
60%
Ha meg nem kerüli a gúnyszavakat, akkor meg azt mondanátok, hogy biztos titokban visszavágyik abba a rendszerbe... Hagyjuk már.
nov. 10. 19:54
 15/22 Justinianus ***** válasza:

És ezt a sok vasat használtak a karosszériához elméletednél hogyan gondolnád az optimalizálást? Fele ilyen szélesnek kellett volna lenni a karosszériának, és/vagy fele ilyen hosszúnak?

Nyilván ott nem volt még mindennek szervója, meg mindennek hűtője.

nov. 10. 19:57
 16/22 A kérdező kommentje:

15.

Rövidebbnek és főleg alacsonyabbnak.

nov. 10. 20:07
 17/22 anonim ***** válasza:
Cuclizmust én se hallottam még, pedig abban nőttem fel, ez újkori szó lehet... Cocializmusnak mondják, vagy cocinak. Apósom is igy hivja.
nov. 10. 21:03
 18/22 anonim ***** válasza:
CucIlizmus (kérdező szerintem kihagyott egy betűt) én egész életemben hallottam. CucUlizmusnak meg felnőttként más tájegységen.
nov. 10. 21:18
 19/22 anonim ***** válasza:

Hihihi.

Cuclizmus, ez volt az elterjedt, ahogy a kérdező írta. Volt még kismillió másik, anno nem nagyon finomkodtak evvel a szóval, amikor volt Nov 7, május 1, stb.

Na okt 23 az nem volt.

Hát, a régi autóknál is voltak spórolások rendesen, az én 33 éves szaromon rendszeresen elreped a hengerfej, ha elállítják az előtöltést.

Van, ami túl van méretezve a mai napig is.

Ha nem babrálják, és a gyári állapot szerint nem terhelik tól, mindegyik elment sok 100e km-t. (már a nyugati, 1980 óta kb)

nov. 11. 07:55
 20/22 anonim ***** válasza:
16. Normális vagy te, hova lenne alacsonyabb és rövidebb.
nov. 11. 08:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!