50-es manuális váltós motorban mennyi futásteljesítmény után ajanlott cserélni a váltóolajat?
#3 Azért ne essünk át a ló túlfelére, mert az kevéske olaj meg jobban ki van téve a használatnak ,magasabb fordulaton is pörög egy 50-es motor,mint egy autó ráadásul ott van az olajban futó kuplung is, szóval ezt nem úgy kell nézni, mint utóbbinál a bekamuzott váltó élettartam olaj. Most néztem két kezelési kézikönyvet, és egy 4T-s Barton FR50 esetén, a bejáratás után 3500 kilométerenként írnak elő olajcserét,
Az én 2T-s Aprilia SX-emben meg 2 év vagy 12 ezer kilométer az olajcsere periódus.(20-21 oldal)
Eleg jó eséllyel a "valtóolaj" az a motorolaj is egyben.
En biztos cserlenem a6 olajat 3-5 ezer km után.
Ha valaki nagyon ráér,lecserélheti évente,a lelkiismerete megnyugszik.
De ha 5 évente cseréli le az olajat,akkor sem okoz vele kárt.
Utolsó, ez pl tuti nem igaz. Ezert hullanak szét az autók-motorok blokkjai többek között...
Ezért para hasznalt barmit is venni, mert pl te 5 evig bennehagynád rohadni az olajat...
Már megint az összehasonlítgatás...autó vs játékmotor.
Egy 50-es,kétütemű motornál a főtengely csapágyat az üzemanyagban lévő olaj keni,nem a motorolaj.A dugattyú sincs motorolajjal hűtve,mint 4 üteműnél.A váltó fogaskerekeinek teljesen tökmindegy milyen idős az olaj.Egyedül a kuplung ami megérezheti az öreg olajat,hosszú évek után.Talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!