Skoda Octaavia 2024 FL ki írja már a sebességfokozatokat? Olyant láttam, hallottam, hogy menet közben csak ennyit ir: "D" vagy "R".
Figyelt kérdés
#Skoda #Octavia 2024 FL
nov. 9. 20:19
11/18 anonim válasza:
Nekem 3as FL van kézi váltóval, az kiírja az aktuális sebességfokozatot. Viszont szerintem csak menet közben tudja, mert a sebesség és fordulatszám alapján tudja.
12/18 A kérdező kommentje:
Én mondjuk kinyomott kuplunggal sosem közlekedtem, nem is szeretnék. De szerintem azért egy személynél nincs annyi fokozat, hogy ne lehetne meghatarozni az adott sebesseghez tartozó fokozatot. Legalább is egy idő után biztos már rutinszerűen megy. Bár én mondjuk sosem mennék kinyomott kuplunggal, nem látom semmi értelmét.
nov. 9. 21:43
13/18 anonim válasza:
#8: Mondok jobbat, start-stop-os lesz gondolom. Ergo mindegy milyen sebességben van, leállítja a befecskendezést szinte azonnal, ahogy leveszed a lábad a gázról. Tehát ismételten mindegy, milyen sebességben motorfékezel.
#3,6
14/18 A kérdező kommentje:
Már nagyon eltértünk a tárgytól, ami a kérdést illeti. Szerintem kár ennyire belemászni a technikai dolgokba, hisz nem vagyunk szakértők. Itt az utolsó hozzászólásban nagyon összekuszálódtak a dolgok. Jelen pillanatban van szerencsém egy 2024-es MAN-nel dolgozni. Szóval ilyen téren van valamennyi tapasztalatom az új technikai megoldásokkal kapcsolatban. Viszont személyautó terén le vagyok maradva, majdnem hogy 20 évvel. Az, hogy egy jármű start stoppos és hogy leállitja a befecskendezést, az két különböző dolog. Hiszen start- stoppnál leállitja a motort, a befecskendezés megszűnéséhez viszont nem kell, hogy feltétlen leálljon a motor és még a motorfék üzemmód is megmarad. A kamionoknál már 2008-ban is volt olyan funkció, hogy "üresbe" rakta a sebességváltót, hogy könnyebben fusson a szerelvény. De az olajnyomás megmaradt. Gyanítom ez a Skodánál is már hasonlóan működik, azzal kiegészitve, hogy 2 hengert lekapcsol. De mikor rálépsz a gázra, vagy belenyúlsz a kormányváltóval, már is sebességbe rakja a váltót és ezzel motorfék üzem is bekapcsol. Ilyenkor ugye nincs befecskendezés. Én legalabb is ezt így tudom elképzelni.
nov. 10. 00:48
15/18 anonim válasza:
#11 2db b8 passat van itthon egy manuál és egy dsg, a kézi is valóban tudja hanyasban van a váltó nem fordulatból számol. De hogy az automata miért nem írja ki az octaviának azt valahogy nem értem hogyan lehetséges, a dsg passat is kiírja ecotól sportig minden üzemmódban.
16/18 anonim válasza:
#14: Mindegy, hogy te hogy képzeled el. Én benne ülök napi szinten. FL Octavia esetén, ha elveszed a gázt akkor az autó nulla fogyasztással gurul tovább, mindegy, hogyan ragozzuk. Nincs értelme teherautóval hasonlítgatni egy új személyautót, pláne elmenni a bubuig meg hasonlók.
17/18 A kérdező kommentje:
Persze, nem is volt szándékomban szóba hozni. Ha megérkezik az autó, lesz majd alkalmam kitapasztalni. Már nagyon várom... Üdv
nov. 11. 12:04
18/18 anonim válasza:
16.
Ez nem nagy újdonság, minden autónál így van, a kézi váltósnál is, ha a gázt elveszed és a kuplungot sem nyomod le, akkor 0-t fogyaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!