Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Skoda Octaavia 2024 FL ki...

Skoda Octaavia 2024 FL ki írja már a sebességfokozatokat? Olyant láttam, hallottam, hogy menet közben csak ennyit ir: "D" vagy "R".

Figyelt kérdés

#Skoda #Octavia 2024 FL
nov. 9. 20:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Mert az átlagembernek teljesen mindegy hogy az automata éppen melyikben van. Általában "kézi" módban írja mert ott fontosabb.
nov. 9. 20:27
 2/18 anonim ***** válasza:
Minek? Kézi váltósok sem írják ki, pedig annak lenn értelme.
nov. 9. 20:56
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem, alapból csak azt írja, hogy D/N/R fokozatban van.

Ha átváltod S-re, akkor viszont már írja.

nov. 9. 20:58
 4/18 A kérdező kommentje:
A kézi váltós persze, hogy nem írja ki. Miért írná? Hiszen tudod melyik sebességbe raktad. Olyan emberek válaszát várnám, aki konkrétan ismeri a típust.
nov. 9. 21:01
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ 3. Visszaváltásnál lenne számomra fontos, mikor jobban ki akarom használni a motorféket a fék kímélése végett.
nov. 9. 21:03
 6/18 anonim ***** válasza:

#5: Automatánál akarnád kímélni a féket és belenyúlkálni? Mégis mi a bánatnak... Többet buksz a fogyasztáson, mint a féken spórolsz... Akkor már jobban jársz, ha a távolságtartó tempomattal gyorsítasz/fékezel a legkímélőbb üzemmódban.

Egyébként átvételnél azt mondta az okos ember a szalonban, hogy ha egyszer belenyúlsz, akkor leállításig váltogathatsz utána kézzel, mert nem kapcsol vissza full automatára magától. Őszintén szólva, lusta voltam még kipróbálni (csak 2800 km van benne még), de kétlem, hogy ne lehetne visszarakni full automatára leállítás nélkül.

nov. 9. 21:16
 7/18 anonim ***** válasza:

4.

Ja, világításmódokat is felesleges visszajelezni, hiszen "tudod melyiket választottad". Kézinél pont lenne értelme, mert adott sebességnél akár 3 különböző fokozat is szóba jöhet, meg a hátramenetet kijelzését se tartanám luxusnak, főleg mióta az 1-es mellett van.

Automatánál viszont nincs értelme, ahogy pl a fordulatszámmérőnek sincs.

nov. 9. 21:23
 8/18 A kérdező kommentje:
Miért buknék a fogyasztáson? Ha visszaváltok egyrészt nincs üa befecskendezés, másrészt kihasználom a motor fékezőerejét. Még nincs tapasztalatom, de úgy olvastam, hogy egy idő után, pontosat nem írt mennyi idő után, de visszakapcsol automata módra.
nov. 9. 21:23
 9/18 A kérdező kommentje:
Ismered a sémát, ha csak nem vagy kezdő sofőr. Nekem legalább is nem sikerült még mellévaltanom, se személyautónál, se kamionnál. Pedig kamionnál korábban volt vagy 16 sebesség. Szerintem a fordulatszám nagyon is fontos, főleg a visszaváltások miatt, pont azért, hogy minél jobban ki tudd használni a motor fékezőenergiáját. Aki csak a gázt meg a féket ismeri, annak persze, hogy nem fontos.
nov. 9. 21:30
 10/18 anonim ***** válasza:

9.

Persze ismerem, de nem lenne haszontalan. Például, ha az ember csak gurul motorfékkel vagy kuplungot benyomva hosszabb ideig, aztán csak rápillantana a műszerfalra, hogy na most 70-nél vagyok, az 5-ös túlzás, visszaváltok.

nov. 9. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!