Skoda Octaavia 2024 FL ki írja már a sebességfokozatokat? Olyant láttam, hallottam, hogy menet közben csak ennyit ir: "D" vagy "R".
Nem, alapból csak azt írja, hogy D/N/R fokozatban van.
Ha átváltod S-re, akkor viszont már írja.
#5: Automatánál akarnád kímélni a féket és belenyúlkálni? Mégis mi a bánatnak... Többet buksz a fogyasztáson, mint a féken spórolsz... Akkor már jobban jársz, ha a távolságtartó tempomattal gyorsítasz/fékezel a legkímélőbb üzemmódban.
Egyébként átvételnél azt mondta az okos ember a szalonban, hogy ha egyszer belenyúlsz, akkor leállításig váltogathatsz utána kézzel, mert nem kapcsol vissza full automatára magától. Őszintén szólva, lusta voltam még kipróbálni (csak 2800 km van benne még), de kétlem, hogy ne lehetne visszarakni full automatára leállítás nélkül.
4.
Ja, világításmódokat is felesleges visszajelezni, hiszen "tudod melyiket választottad". Kézinél pont lenne értelme, mert adott sebességnél akár 3 különböző fokozat is szóba jöhet, meg a hátramenetet kijelzését se tartanám luxusnak, főleg mióta az 1-es mellett van.
Automatánál viszont nincs értelme, ahogy pl a fordulatszámmérőnek sincs.
9.
Persze ismerem, de nem lenne haszontalan. Például, ha az ember csak gurul motorfékkel vagy kuplungot benyomva hosszabb ideig, aztán csak rápillantana a műszerfalra, hogy na most 70-nél vagyok, az 5-ös túlzás, visszaváltok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!