Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan ellenőrízhető hogy egy...

Hogyan ellenőrízhető hogy egy autó akku milyen állapotban van?

Figyelt kérdés

Van erre mód? az akku egy 72ah az árából itélve nem a legjobb akku lehet (28.000ft új volt akkor) de mostanában nem indul vele a kocsi és az okát azt tudom hogy mit :) (napi 4km se megyünk az autóval, ovoda és vissza) valamikor nem is használjuk és vszeg nem kap annyi töltést mint amennyit megeszik.

Konektoros töltőre rádugtam és 1 éjszaka alatt ment egy csíkot viszot azt mondták is nekem hogy ezek a töltők akár 2 napig is töltenek egy ilyen akkut így ez normális viszont hogyan tudom kideríteni hogy maga az akku milyen állapotban van?

ma 06:51
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

na most kaptam a képet hogy tegnap este 7 től mostanáig ennyi ment bele és a töltő meleg (nem forró)

[link]

Lehet hogy semmi baja nincs ennek csak le volt merülve én meg vettem egy újat? :D ...

ma 10:18
 12/14 krwkco ***** válasza:
72%

"Lehet hogy semmi baja nincs ennek csak le volt merülve én meg vettem egy újat?"

Ezek szerint semmilyen ellenőrzési javaslatot vagy javítási tanácsot nem fogadtál meg, hanem újat vettél?

Akkor honnan tudjuk, hogy jó volt-e az aksid? És mi értelme volna bármilyen válasznak?

De ettől függetlenül: ha nem értesz az aksikhoz, nem akarod velük foglalkozva megnyújtani az élettartamukat vagy 100%-osan indulni akarsz reggelenként, akkor az új megvétele is egy lehetséges megoldás volt. :-)

ma 11:23
 13/14 anonim ***** válasza:

2 év alatt vadi új 74Ah Banner akkut dízel opelom szépen kinyírta.

Kiderült, testelési hibák vannak, meg a töltőkábel, önindítókábel gatya.

Ezek lettek cserélve, beleraktam egy 7 éves jászakkut 1 éve:D

Most is pörgeti, mint állat.

Leggagyibb akkuk is elmennek sok évet, ha jó az elektromos rendszer.

ma 11:31
 14/14 anonim ***** válasza:

Jájjj a jász plasztik 😅

Egyszer régen vettem mert jó áron volt akciós.

Letelt az 1 év gari kb 1 hónappal és cellazárlatos lett 😓😓😓

Régen azért volt jó mert egy nehéz 100Ah-s akksiert kaptál 6000 forintot méh telepen, így annyival kevesebbe került úgy mond az új.

Nyáron leadtam 3 darabot, a 3-ért kaptam összesen 7000-et (köszi mohu ezt is)...

Kérdező:

A legegyszerűbb mód ha bemész egy szervizbe és megkéred őket, hogy nézzék meg spéci műszerrel, hogy milyen az akksi állapota.

Pár perc, igaz az árát nem tudom mennyi lehet.

Otthon is lehet kalkulálgatni:

Árulkodó ha lassan tölt fel, de ehhez tudni kellene hány voltról indult a töltés, hány amperral és mennyi ideig tartott.

Vagy ha töltés után leveszed és szobahőmérsékleten hamar visszamászik 12,4 volt alá.

ma 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!