Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A köztéri kamerák azt is...

A köztéri kamerák azt is ellenőrizhetik, hogy pl. egy autó kékfénnyel vagy sárga fénnyel miért megy a síneken vagy nem erre vannak?

Figyelt kérdés

Ha egyértelműen mentő, tőzoltó, akkor gondolom ez nem is kérdés, na de van egy vagon olyan autó, amiről a frász nem tudja miért kékfényes vagy sárgafényes (pl BKV forgalomirányító kis Renault, de egyéb vízmű meg amire rá sincs írva miért van rajta villogó), aztán a csúcsban lazán végighúznak a síneken.

Ezeket ellenőrzi bárki a köztéri kamerák segítségével vagy azok nem erre a célra vannak, és csak esetleges bűncselekmények meg balesetek miatt riasztják az illetékeseket?

Tud erről valaki valamit?

2010. szept. 17. 10:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nem nézik a kamerák képeit. Nem érdekli a rendőröket..

Csak olyan helyen számít ahol pl. számítógép elemzi a buszsáv kameráját. De a kamera előtt ülő rendőröket nem nagyon....

Egyébként én voltam a Bp.-i forgalomirányító központban, ahol van egy szoba ahol kint vannak a kamerák képei és a forgalmat(lámpavezérlés) irányítják, állítgatják.

Mögöttük, egy üveg fal mögött pedig ülnek a rendőrök, és kávéznak, beszélgetnek. Ha esetleg azt látják hogy épp egy baleset történt valamelyik nagyobb csomópontban akkor telefonálnak egyet. (kiküldik a "mutogatósokat")

2010. szept. 17. 11:26
 2/13 A kérdező kommentje:
köszi szépen, na ez egy szép, hozzáértő válasz volt :)
2010. szept. 17. 11:31
 3/13 A kérdező kommentje:
de most akkor tehát ha én kidobok az autó tetejére egy kis 3 ezres kínai vacak mágnestalpas kéklámpát, akkor nyugodtan szelhetem az utakat, és a kutyánek nem tűnik fel ? ez is elég vicces :)
2010. szept. 17. 11:48
 4/13 anonim ***** válasza:

"egy kis 3 ezres kínai vacak mágnestalpas kéklámpát, akkor nyugodtan szelhetem az utakat, és a kutyánek nem tűnik fel ? ez is elég vicces :)"

Nem ez nem így van.

Ismerősöm mentőzik, egyszer autópályán Pécsre vittek vért, mert velük volt a leggyorsabb vinni.

Kamera alapján jött a papír, hogy ekkor és ekkor itt és itt kék fénnyel ment, és hogy hova tartott indokolt volt-e a száguldozás. Aztán persze lepapírozták, de igen érdekli őket. Maximum nem mindegyiket.

Másik ismerős a BKV-nál balesetis nekik ha balesethez mennek riasztára naplót kell vezetni hogy honnan hová milyen úton mentek megkülönböztető jelzéssel és mi indokolta ezt.

Mondta, hogy sokszor ha nem olyan sürgős az eset, vagy közelre mennek akkor nem is mennek szirénával csak a papírmunka van vele.

2010. szept. 17. 12:02
 5/13 anonim ***** válasza:

Az első vagyok.

Csak képzeld magad a kamerákat néző rendőrök helyébe:

Szóval ott ülsz és látod egyszerre kb. 10 kamera képét kis méretben, mert túl sok nem fér el egy képernyőn. A városban van vagy 500 kamera. Válogatsz a képek között.

Mennyi az esélye, hogy pont azt a kameraképet nézik, amelyiken te is rajta vagy?

Egyébként amit mondasz az elég rossz ötlet, mert például a városban vannak rendőrök, civil rendőrök, megszállott KRESZ rajongók kamerával... szóval észrevehetnek a helyszínen lévők és a kamerákat nézők is. Persze nem biztos hogy lebuksz, de ha igen akkor biztos nagy büntetést kapsz.

2010. szept. 17. 12:13
 6/13 anonim ***** válasza:

Megint az első vagyok.

Egyébként nem kell villogó ahhoz, hogy síneken vágtázva, vagy szembesávon keresztül az ember kikerülje a dugót.

Csak pofátlanság... Vannak egy páran akik ezt teszik. Nem hiszem hogy megbüntették őket.

2010. szept. 17. 12:16
 7/13 A kérdező kommentje:

12:16

Na igen, ez ismerős, sőt egyirányú utcában is jön velem szemben elég hosszan, és még qurvaanyázik is, amiért nem fér el :)))

De olyannak is voltam már tanúja, hogy állt mögöttem egy addig csókolózó párocska egy XXX (nem akarok cégnevet mondani mert aztán megint rágalmazok itt állítólag, de szóval nem mentő, nem tűzoltó, nem rendőr, egy szimpla magáncég ...), aztán az Alkotáson meg rohadt nagy dugó volt, na egyszer csak elegük lett belőle, be a kékfény, sziréna, és húztak a sínekre ... na hát ennyi. Végül is ha látja egy rendőr a helyszínen, tuti nem fog megállítani egy szirénázó autót ....

Gondolom ha ők "lebuknak", utólag le tudják papírozni, hogy miért is volt indokolt és hova mentek, ez elég egyértelmű.

A másik meg, az már durva, hogy egy "rendes" mentő rohamkocsit is felelősségre vonnak, hogy miért használja a kékfényt .... csak mert van mentős ismerős, és kérdeztem ezt már tőle, de azt mondja, ez teljes mértékben az adott személyzet vezetőjének a kompetenciája, azaz sima mentőben a mentőápoló dönti el, esetkocsiban a mentőtiszt, rohamkocsiban pedig a mentőorvos. Ennyi. És ehhez semmi központi engedélykérés nem kell azt mondta, amúgy is olyan a rádióforgalmazás, hogy egy ilyen "baromság" miatt senki nem fog beszólni, de állítólag nem is kell nekik tehát.

Jó hát papírok meg szállítási napló alapján vissza lehet keresni az időpontot utólag, csak ez meg már a másik véglet sztem. Nem?

Figyi, aki a kamerás vagy, van valami rendszer abban, hogy az az 500 kamera éppen hol van ? Vagy ez tök észrevehetetlenül nagyon elszórtan ? Csak mert nekem így laikusként lenne tippem ahol tuti nincs, inkább a budai oldalon, de hát ezek már olyan miniatűr kis vackok, hogy az ember ki se szúrja őket. Látom a kis gömböket meg az ipari kamerákat főleg a buszsávok felett, de pl ilyet még a budai oldalon nem is láttam, ott ahogy én tudom, egyedül a Bak-csomópont van nagyon durván bekamerázva. Arról tudok, de pl az Alkotáson a buszsáv felett sincs semmi.

Na hát hosszú lett, de egy elég érdekes téma sztem.

2010. szept. 18. 10:47
 8/13 A kérdező kommentje:

" megszállott KRESZ rajongók kamerával"

----- igen, ez valami hihetetlen módon elterjedt, és egyre jobban ... egyszer még engem is feltettek, a rendszámom alapján találtam meg magam a neten, mert sikerült egy pirosban pont elállni a kereszteződést :)

szóval nem semmi, csak azt nem értem, hogy ezek a civil fanatikusok jogilag a saját kamerafelvételeikkel kezdhetnek is valamit vagy max a netre felteszik "elrettentésképpen" , és ezzel töltik szabadidejüket? mert gondolom nem az megy, hogy mindegyik lekamerázott, napi több száz autót feljelentenek, mellékelve a kamerafelvételt ... bár azt se csodálnám :)

2010. szept. 18. 10:52
 9/13 A kérdező kommentje:
ja egyébként köszi a válaszokat, végre úgy érzem, hogy a gyik-en vannak még értelmes emberek, csak mert ez legtöbbször nem igen látszik ...
2010. szept. 18. 10:56
 10/13 anonim ***** válasza:
Jól elszórakoztattad magad.
2010. szept. 18. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!