A köztéri kamerák azt is ellenőrizhetik, hogy pl. egy autó kékfénnyel vagy sárga fénnyel miért megy a síneken vagy nem erre vannak?
Figyelt kérdés
Ha egyértelműen mentő, tőzoltó, akkor gondolom ez nem is kérdés, na de van egy vagon olyan autó, amiről a frász nem tudja miért kékfényes vagy sárgafényes (pl BKV forgalomirányító kis Renault, de egyéb vízmű meg amire rá sincs írva miért van rajta villogó), aztán a csúcsban lazán végighúznak a síneken.
Ezeket ellenőrzi bárki a köztéri kamerák segítségével vagy azok nem erre a célra vannak, és csak esetleges bűncselekmények meg balesetek miatt riasztják az illetékeseket?
Tud erről valaki valamit?
2010. szept. 17. 10:21
11/13 A kérdező kommentje:
hát most mi a baj ? ha valaki nem két szóval válaszol, az mindjárt erre a sorsra jut mint én :))) pedig volt benne egy vagon kérdés, de ha ezeket nem sorszámozva írom be, akkor látom hiába :(
2010. szept. 18. 11:11
12/13 anonim válasza:
A sárga fény csak figyelmeztet, de nem jogosít semmire.
Nem tom, én vagyok annyira jóhiszemű, hogy feltételezem, hogy aki ténylegesen engedéllyel rendelkezik kék fényre, az okkal használja.
Persze rendőrgyerek vagyok, láttam már én is sokmindent.
13/13 A kérdező kommentje:
na de figyusz, a sárga fény is jogosít olyanra, hogy pl tilosban leparkolhat, sőt egyirányú utcában is mehet szembe ill. járdán is mehet, a KRESZ-ben olvasom, szóval azért vannak jogosultságai, nem ?
2010. okt. 5. 19:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!