Tudnátok segíteni mi lehet a probléma?
Dízelnél alacsonyabb fordulaton kell váltani, szóval ha te ott 3000-ig húzattad, valamit nagyon rosszul csináltál...
2500 körül már válts el nyugodtan ezen az autón.
600-as alapjárat az túl alacsony. Így nagyon nyomatékszegény, ezért akar lefulladni. Ha alapjáraton lenyomod a gázt alul lassan kezd felpörőgni, 1200-tól már nincs gond.
Ez az alapjárat nem beállított érték, hanem valami probléma miatt pörög 600-on. Nekem Mazda 6-os van 2.5 benzin alapjárat 650, ez is alacsonyabb, mint kellene. 8 éve van nálam, azóta ennyi, se nem rosszabb, se nem jobb. Hiába nagy motor, indulásnál (egyetlen egyszer fulladtam le vele, mikor megvettem) érezni, hogy túl alacsony a 650-es fordulat. Gázt kell adni, viszont, ha kicsit jobban lenyomod a pedált, akkor meg felpörög, mert 1000 után már van kellő ereje. Én tudom vezetni, mert megszoktam. 15 éves autóról beszélünk, egyébként meg jól megy, még mindig meg tud lepni 4000-6000 közötti fordulatszám tartományban.
Azt próbáld meg, mikor indulsz el vele, hogy mielőtt elkezded felengedni a kuplungot adj egy kis gázfröccsöt 1000-1200-ig menjen fel és mikor kezd visszaesni a fordulat, utána kezd felengedni a kuplungot és adj minimális gázt. Így nem lesz nagy hangja és van nyomaték is.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, igazán rendesek vagytok! Minden kezdet nehéz, az való igaz. Az oktató autót nem magamtól húzattam mindig 3 ezres fordulatig, hanem az oktatóm tanította így, hogy nyugodtan lehet húzatni, mert nem árt neki.
Kedves utolsó, igen én is így szoktam, hogy amikor elkezdene visszaesni a fordulat ahogy engedem fel a kuplungot, adok egy nagyobb gázt és akkor gond nélkül elindul az autó. Egyébként szerintem meglehet szokni simán, de aki először vezetné az 100% lefulladna vele egyszer-egyszer.
Szerintem nincs hiba, csak gyakorolnod kell.
Esetleg ültess bele egy rutinos sofőrt, hogy ő is tapasztalja-e a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!