Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az ABS lámpája néha világít,...

Az ABS lámpája néha világít, aztán már nem, vajon mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Tudom szerelő az aki meg mondhatja,de kíváncsi lennék rá, ti mit tippeltek ez ügyben.

Adott egy 2005-ös Suzuki Swift. A műszerfalon van hogy világít az ABS, és máskor pedig elalszik. Akkor világít, amikor intenzíven fékezek, pl. ha sietek és hogy úgy mondjam, sportosabban vezetek...

Olyankor amikor világít, finom fékezésnél nem, de egy erősebbnél érzek egy enyhe berregést, amit csak akkor hallok/érzek, ha nagyon oda figyelek. Ezen kívűl semmi más dolog nincsen, pl. nem esik be a fék kar fékezéskor, stb.

Ez a jelenség már kb. 5 hónapja van, (rá 3-4 hónapra jelentkezett, miután fék folyadékot cseréltettem) és semmi mást nem tapasztaltam a leírtakon kívűl. Mindössze annyi, hogy ez a bizonyos berregés az elején ritkán volt, és akkor is egy erősebb intenzívebb fékezésnél tapasztaltam, de most már annál enyhébbnél is előfordul, és sűrűbben...

Esetleg ha valaki tapasztaltabb ez ügyben, vagy tud hozzá szólni érdemben a dologhoz, akkor azt nagyon szívesen veszem. És kérem csak az szóljon hozzá, aki témához, hasznosat tud írni. Tehát nyílvánvaló, hogy a "Vidd el szerelőhöz", stb. az nem olyan válasz amit várok, kérem ilyeneket ne. Igen el fogom vinni, de egy ilyen érdekes jelenségnél nagyon kíváncsi vagyok ti mit gondoltok erről.

Köszönöm!

okt. 27. 02:33
 1/8 A kérdező kommentje:
Hozzátenném, hogy az a bizonyos berregés, nem olyan mint amikor valóban működik az ABS, és berreg. Annál most szinte alig érzékelhető vagy hallható. Volt tapasztalatom vele télen, amikor tényleg működésbe lépett az ABS, és akkor elég egyértelműen, sokkal-sokkal hangosabban/intenzívebben lehetett hallani. Gondoltam ez talán egy fontos infó lehet...
okt. 27. 02:39
 2/8 anonim ***** válasza:

Első tipp: Elkopott a gumi és csúszkál.

Vajon ki fogja megnyerni a fődíjat?

okt. 27. 02:52
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem nem :)) A gumik most egy évesek :)
okt. 27. 02:55
 4/8 anonim ***** válasza:
Élő adatban kellene megnézetni,( amennyiben lehet), hogy ilyenkor nem-e hagy ki valamelyik ABS érzékelő, és ez miatt dobja a hibát. De az is lehet, hogy nem megfelelően lett lecserélve a fékfolyadék, és az ABS kockában maradt levegő, és ha a pedálon érzed a remegést, akkor lehet pont ezzel van valami gond.
okt. 27. 06:44
 5/8 Mad Max2 ***** válasza:

valószíinüleg kipurcani készül az abs kocka, vagy valamelyik abs jeladó haldoklik

szerelőhöz kéen menni:)

okt. 27. 09:02
 6/8 A kérdező kommentje:
4 és 5: Igen ezekre gondoltam én is. Igen menni fogok vele szerelőhöz, de az biztos hogy nem ahhoz aki a fékfolyadékot cserélte ki.
okt. 27. 16:55
 7/8 anonim ***** válasza:
#6 Ez nagyon jól hangzik. Ő tette tönkre az ABS kockát?
okt. 27. 19:46
 8/8 A kérdező kommentje:

Hát igen gyanús a dolog.

Mondjuk történ pár dolog, amiért már bizalom helyett sunyiságot látok bennük.

okt. 28. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!