Motorkerékpár láncát szabad féktisztítóval
tisztítani a lánc kenése előtt?
Figyelt kérdés
Vagy kizárólag lánctisztítóval? Elvileg mintha azt olvastam volna hogy a lánctisztító csak a szennyeződéseket távolítja el míg a féktisztító teljes mértékben zsírtalanít és eltávolítja a kenőanyagot is.
A tiszta petróleum is használható, mert nem agresszív. A benzin, féktisztító, hígítók csak tömítőgyűrű nélküli láncoknál jó, mert károsíthatja, esetleg tönkreteheti azt a bizonyos X és O-ringet.
okt. 19. 16:31
2/6 dirtboy válasza:
Én semmivel nem tiszítom mert nem hiszek benne hogy van értelme. Kb semeddig nem tart hogy ismét poros,koszos legyen a lánc,ergo folyamatosan lehetne takarítani. Láncspray-el fújom kb 150-200km-enként mikor már hallom a hangját aztán kész. Ha elkopott vagy megnyúlt akkor veszek másik láncot. kb 57-60 000 forint egy extra erős lánc, kisebb teljesítményű motorokhoz pedig már van 35ezerért is. De ki hogyan érzi persze. Ha valaki hisz benne hogy a tisztítgatás hozzá tesz az életartamhoz még pár ezer kilométert akkor persze tisztogassa de magamrészéről csak lánckenővel fújom.
okt. 19. 17:54
3/6 anonim válasza:
#2 a láncot nem azért tisztítjuk-fújjuk mert kenni kellene a láncot, nem tudom honnan jön ez a hülyeség. Azért O-gyűrűs az O-gyűrűs (vagy X vagy Z gyűrű mind1), mert zárt cucc és a gyűrűn belül van a kenőanyag amit nem lehet kimosni, vagyis állandóan kenve van.
Akkor miért csináljuk? A rozsda miatt... egy mosás után ha vizesen hagyod vagy ha párás az idő stb... rozsdás lesz a lánc. Ezért takarítjuk le, hogy leszedjük a rozsdát, és amit ráfújsz az a rozsda kialakulását lassítja, akadályozza meg.
De ha régi láncról beszélünk ami nem ilyen "gyűrűs" azokat valóban kenni kell, de már jóóóó sok éve nem árulnak olyan motor aminek olyan lánca lenne
okt. 23. 22:34
4/6 anonim válasza:
tisztítani? Lánctisztító. Lehet próbálkozni itt kerozinnal meg benzinnel meg ilyenekkel, de... én maradnék a sima lánctisztítónál. Az direkt arra lett kitalálva, és nem veszélyes mint a benzin meg a többi.
okt. 23. 22:36
5/6 dirtboy válasza:
3-as,én azért fújom mert akkor sokkal kisebb a lánchang
okt. 24. 18:14
6/6 anonim válasza:
#5 én még életemben nem hallottam lánchangot, vagyis van egy hangja de az bekenve is hallatszódik, persze nem járó motornál. Mondjuk én nem fújom, hanem kenem láncpasztával, az tovább rajta marad és nem fröcsköl minden irányba. Plusz zárt térben is lehet használni, ezek a láncsprayk főleg a teflonosak iszonyatosan egészségtelenek és fullasztóak, még szabad téren is fáj tőle a fejem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!