Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Biztonságos még nyári gumival...

Biztonságos még nyári gumival közlekedni? Reggel 2-3 fok, nappal 15-18 fok.

Figyelt kérdés
Jelenleg még a nyári gumi van fent, azonban csak novemberre van időpont cserére. Kellene utaznom durván 200 km-t a holnapi napon. (nincs 1 éves a jogsim, most cseréltetek először gumikat :D )

okt. 19. 09:44
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
76%
Sokan egész télen sem cserélik le télire. Most még tökéletes a nyári gumi is.
okt. 19. 09:56
 2/22 anonim ***** válasza:
89%
Persze, ez még teljesen jó nyárival, ha hajnalban páralecsapódéskor a nyálkás körforgalmakban nem vadulsz. Én is október végén, november elején fogom valamelyik hétvégén átszerelni. Minden hétvégén van egy 500 km-es utam.
okt. 19. 10:02
 3/22 anonim ***** válasza:
55%
Csak minuszban vagy minusz után pár fokban nem jó a nyári, addig semmi hátránya nincs.
okt. 19. 11:13
 4/22 anonim ***** válasza:
35%
Száraz úton teljesen jól teljesít ilyenkor is. Nedves aszfalton légy óvatosabb hidegben!
okt. 19. 11:21
 5/22 anonim ***** válasza:
32%
Bármikor, bármilyen időben lehet biztonságosan közlekedni bármilyen gumival. Akár hóesésben tükörsimára kopott nyári gumival is. A biztonság a sofőr felelőssége, a sofőrön múlik, nem a gumin. A megfelelő gumi használata csupán segítség. Ezért végzik sokan az árokban, mert azt hiszik feltették a téli gumit és akkor halhatatlanok. Nyilván nem. Aki kretén módon közlekedik, az bármilyen gumival árokban köt ki, aki pedig normálisan vezet és tud is vezetni, az bármilyen gumival eljut a céljához probléma nélkül.
okt. 19. 11:24
 6/22 anonim ***** válasza:
37%

#5 Lehet félreérthetető voltam, szóval kiegészítés: ezzel egyáltalán nem arra akartam utalni, hogy spóroljunk a téli gumin és hú mekkora alfa menő csávó aki nyárit használ télen.

Természetesen mindig legyen megfelelő gumi fent (a nyári most még jó, de csapadékos időben 5 fok alatt már jobb a téli), csak arra akartam célozni, hogy ne a gumitól várd a biztonságot, hanem magadtól. A gumi segít, de ha a sofőr nem figyel, azon a gumi nem tud segíteni.

okt. 19. 11:29
 7/22 anonim ***** válasza:
58%
Aki nem jár hegyekben (ideértve most a magyarországi hegyeket is), annak egész évben biztonságos nyári gumival közlekednie, mivel sózzák az utakat, és számottevő forgalom van minden főbb útvonalon. Aki jampizik a kocsival, annak meg tök mindegy, hogy milyen gumi van rajta.
okt. 19. 11:46
 8/22 anonim ***** válasza:
34%

Téli gumi igazán nagy előnye az, hogy hóban is tud tapadást biztosítani elinduláskor a kialakítása miatt....

Persze mnet közben is jobban tapad hóban mint a nyári de nézzük reálisan a dolgokat: Magyarországon egyre kevesebb az esélye a hónak.

tavaly talán 2 napot esett, de egyből le is takarították azt a pár centit.

A harmadik szintén nem elhanyagolható előnye a télinek, hogy lágyabb, jóval nagyobb mínuszokban keményedik meg mint a nyári, de itt is tegyük tisztába a dolgokat: alig van már fagy (pár olyan hely (hegyen,völgyben) kivételével) hazánkban.

De a téli gumi nem jelenti azt, hogy na akkor Te most száguldozhatsz mintha nyár lenne és száraz lenne az út!

Amúgy én is azt tervezem, hogy nem fogok már téli-nyári szettet tartani.

Egyszere fognak elöregedni a mostani gumik, csak nyárit fogok használni aztán 1-2 tél után kiderül, hogyan is alakul majd a dolog.

Alapból elég öregesen, lassan vezetek + minőségi Bridgestone gumira esküszöm szóval szerintem nem lesz baj!

okt. 19. 12:01
 9/22 anonim ***** válasza:
36%
Én novemberben szoktam cserélni és április elején.
okt. 19. 12:11
 10/22 Mad Max2 ***** válasza:
61%
Egész évben nyári gumival járok kb 25 éve... A fára az idióták kenődnek fel, nem a gumi a lényeg...
okt. 19. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!