Biztonságos még nyári gumival közlekedni? Reggel 2-3 fok, nappal 15-18 fok.
#5 Lehet félreérthetető voltam, szóval kiegészítés: ezzel egyáltalán nem arra akartam utalni, hogy spóroljunk a téli gumin és hú mekkora alfa menő csávó aki nyárit használ télen.
Természetesen mindig legyen megfelelő gumi fent (a nyári most még jó, de csapadékos időben 5 fok alatt már jobb a téli), csak arra akartam célozni, hogy ne a gumitól várd a biztonságot, hanem magadtól. A gumi segít, de ha a sofőr nem figyel, azon a gumi nem tud segíteni.
Téli gumi igazán nagy előnye az, hogy hóban is tud tapadást biztosítani elinduláskor a kialakítása miatt....
Persze mnet közben is jobban tapad hóban mint a nyári de nézzük reálisan a dolgokat: Magyarországon egyre kevesebb az esélye a hónak.
tavaly talán 2 napot esett, de egyből le is takarították azt a pár centit.
A harmadik szintén nem elhanyagolható előnye a télinek, hogy lágyabb, jóval nagyobb mínuszokban keményedik meg mint a nyári, de itt is tegyük tisztába a dolgokat: alig van már fagy (pár olyan hely (hegyen,völgyben) kivételével) hazánkban.
De a téli gumi nem jelenti azt, hogy na akkor Te most száguldozhatsz mintha nyár lenne és száraz lenne az út!
Amúgy én is azt tervezem, hogy nem fogok már téli-nyári szettet tartani.
Egyszere fognak elöregedni a mostani gumik, csak nyárit fogok használni aztán 1-2 tél után kiderül, hogyan is alakul majd a dolog.
Alapból elég öregesen, lassan vezetek + minőségi Bridgestone gumira esküszöm szóval szerintem nem lesz baj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!