Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó “tuning” milyen mértékig...

Autó “tuning” milyen mértékig szabályos itthon?

Figyelt kérdés

Sokat olvastam mostanában, hogy sokat szigorítottak rajta, bár régebben sem volt egy leányálom.

Tuning alatt nem kamion turbot, vagy need for speed/halálos iramban kinézetű autót értek.

A kérdésem az lenne, hogy kormányt, ami ugyan úgy légzsákos, sorozatgyártott, típusazonos autóból lehet e cserélni. (jelen esetben RS audi kormányt tenni egy sima audiba).

Az RS változat lökhárítóját tenni a sima helyére.

Illetve a féket mennyire lehet módosítani, cserélni? Természetesen szervízben, nem én a garázsban. Gyártották több méretű féktárcsával, és az egyel nagyobb féket gondoltam rátenni.

Most egy collal nagyobb felni van rajta mint a gyári, de szerintem elférne alatta egy kettővel nagyobb is. Ez mennyire illegális itthon?

Végül az ültetést félve kérdezem meg utolsó szempontból. TÜV papíros rugókra lehet e cserélni a gyárit? (nem porig ültetés, csak 20mm-el alacsonyabb)

Ezek közül melyik a legális (ha egyáltalán valamelyik az). Melyik az amiért nem szólnak? Illetve melyik az amelyik teljesen felejtős?

Köszönöm a válaszokat.

okt. 19. 00:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, kettő collal nagyobb kereket akarsz, és egy 20mm-es ültetést.

A végerednény egy olyan átalakított jármű lesz, amin nem gyári sem a futómű, sem a felni, és amivel a műszakiról bármikor elhajthatnak.

Bónuszként, lesz egy fél centiméterrel magasabb autód is.😜

okt. 19. 13:07
 12/17 anonim ***** válasza:
A hivatalos tuning és a kókányolás között van eltérés.
okt. 19. 16:19
 13/17 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy vannak akik szakértelem nélkül összevásárolnak jónak tűnő és divatos bazári kütyüket.

Aztán amikor beépítik, rácsodálkoznak hogy az autó nem lett jobb, ám többet eszik, rosszabbul fordul, kényelmetlenebb, sőt, kis szerencsével még a rendszámot is bukhatják.

okt. 19. 17:28
 14/17 anonim ***** válasza:
Simán lehet papírozni. Csak akarni kell
okt. 19. 20:32
 15/17 anonim ***** válasza:

#14.

Lehet, hogy igazad van, de az eredeti kérdés nem arról szólt, hogy ebben az országban kit vagy mit lehet lefizetni, megvenni.......... 🤔

okt. 19. 20:47
 16/17 anonim ***** válasza:

#15: A kérdésre válaszoltam, a leírtak simán papírozhatók. Arról meg nem beszéltem, hogy le kellene fizetni valakit hozzá.

Nekem pl. az állítható futómű mindenféle trükközés nélkül simán be lett írtatva, úgy hogy magam jártam utána és csináltam mindent.

okt. 19. 21:05
 17/17 anonim ***** válasza:

- Kormányt szerintem pont leszarja mindenki, ha van benne légzsák, és mókolás nélkül rámegy a kormányoszlopra, akkor senkit nem fog érdekelni.

- Lökhárító teljesen lényegtelen. Ha felmegy az eredeti helyére senkit nem érdekel, és szerintem nem is szabályellenes.

- Fékek is mehetnek, a kutyát nem érdekli, ha tényleg passzol minden. Senki nem fog mérőszalaggal odamenni, hogy mekkora ez a tárcsa. Az én autómat is szerelték három féle mérettel, még alvázszám alapján sem lehetett megmondani, hogy mekkora van rajta a webáruház szerint, talán a gyártó tudja egy saját adatbázisból. Ha jó a fékmérésen, akkor senkit nem érdekel.

- Kerékből más méretűt már nem olyan egyszerű, ahogy az ültetést sem. Itt alapvetően nem szabad eltérni a gyári mérettől.

okt. 19. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!