Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autósok! Mi az amit nem...

Autósok! Mi az amit nem kedveltek az országúti kerékpárosokban?

Figyelt kérdés

Nem provokálni akarok.

Én egy országúti bringás srác vagyok, ez a hobbim, imádom.

Általában le szoktam húzódni, ha jönnek mögöttem autóval.

Viszont autósok véleményére lennék kíváncsi,hogy van olyan amiket nem kedveltek a bringásokban?

okt. 14. 20:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
48%

Azt gondolom, hogy aki kerékpárral kimerészkedik lakott területen kívül országútra, gyakorlatilag az életével játszik.

Ez régen egy jó kis sport volt, de be kellene látni, hogy annyira megnövekedett az autó forgalom, és az utak nem lettek szélesebbek, hogy nettó életveszély lett az országúti kerékpározás.

Nem igaz, hogy betartjátok a kreszt, a nyomvályúban mentek 40-nel, nem lehet biztonságosan kikerülni titeket. 6-8 autó fékez vissza miattatok sokszor a 90-ről 30-ra, mert keskeny az út és majdnem a sáv közepén kínlódik egy darab biciklista.

Valamikor teljesen jó volt közlekedésre egy Trabant. Ma már csak feltartja a forgalmat a 70-80-as utazó sebességgel.

Én a jogalkotók helyében minden országúton betiltanám a kerékpározást, ahol egy tehergépjármű sávváltás nélkül nem tudja tartani az 1,5m-es oldaltávolságot.

okt. 15. 06:49
 12/20 anonim ***** válasza:
69%
Amikor teljesen kiszámíthatatlan, megy középen, esetleg meg is áll és ott száll le az úttesten. Vagy nem jelez, de pl. lehajt a járdáról csak úgy elém. A sportolók azok tudnak a szélén menni és normálisak. De pl. kerülj ki egy 30 fős iskolai csapatot, azt se tudod, hol az eleje, egész sávot elfoglalják.
okt. 15. 08:06
 13/20 anonim ***** válasza:
84%

Engem az zavar, amikor nem húzódik le, pedig lenne rá lehetősége.

Totál tömött busszal mentünk a kékes tetőre, mert onnan indult egy túra. A busz pedig egész úton felfelé 10-el ment mert előtte tekert egy kerékpáros.

Volt ahol kiszélesedett az út, volt buszöböl, kereszteződés. Semmibe nem tartott volna a parasztnak arrébb húzódni pár métert. Mégsem tette.

Ettől függetlenül nem zavarnak jobban mint bárki más az utakon.

okt. 15. 09:33
 14/20 anonim ***** válasza:
66%

Nincs velük bajom.

Azzal van, aki sötétben kivilágítatlanul közlekedik, esetleg fényvisszaverő prizma sincs a biciklijén. Ezek nem fiatal sportolók szoktak lenni, mint te, kérdező, hanem falvak közötti kis utakon vagy városok belterületén általában idősebb, se-lát-se-hall típusú emberek.

okt. 15. 10:36
 15/20 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem ha betartják a kreszt, semmi baj nincs velük. Max. ami zavaró lehet, ha feltartják az autósort, de ugyanolyan joguk van használni az utat, szóval még ez is elfogadható.
okt. 15. 11:21
 16/20 BeefEater ***** válasza:
85%

A pirosnál már csak azért is bejön elém, hogy aztán gyök kettővel induljon el valóban idegesítő. Én igyekszem nem csinálni, hogy aztán egy hosszabb pirosnál megbánjam, mert most megemelkedett pulzussal és légzésszámmal szagolhatom a kipufogógázt.

Ha rajban közlekednek lakott területen kívül, akkor én jobban szeretem, ha kettes sorban haladnak. A legtöbb út, ahol találkozni szoktam velük (úgy, hogy én vagyok az autós) nem elég széles ahhoz, hogy sávon belül biztonságosan megelőzzem őket, akkor meg teljesen mindegy, hogy egy vagy két kerékpárosnyi a szélességük. Viszont ha az oszlop hossza fele akkora, az sokat segít. Besorolni közéjük meg nem tudok, mert nem tartanak akkora követési távolságot, hogy oda én autóval biztonságosan (vagy akárhogy) beférjek, tehát mindenképpen csak egyszerre lehet az egész rajt előzni.

Mást nem nagyon szoktam észrevenni. Ha nem a sáv szélén, hanem a közepén megy, annak általában jó oka van, ha az ember biciklizett már életében akkor ezek könnyen feltűnnek: az út széle sokkal kátyúsabb, sérült útpadka, veszélyes lefolyók/aknafedelek, néha a gyalogos infrastruktúra, stb...

okt. 15. 11:32
 17/20 anonim ***** válasza:
84%

Az nem zavar, hogy léteznek.

Az sem, ha lassan mennek.

Az zavar, ha színészkedik.

El tudna engedni, de ő a nyeregből kiállva tekeri a seggét a sáv közepén, meg vigyorog vissza rám, hogy nem tudok tőle menni.

Az, hogy kivág elém, nem érdekel és nem zavar, mivel az 1500 kilós autóban nem én fogok megsérülni!

okt. 15. 13:30
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Leginkább azt, hogy konkrétan lesz/rják a szabályokat
okt. 16. 07:33
 19/20 anonim ***** válasza:
Ma kijött középre és minden kalimpa nélkül jobbra kanyarodott. Logikus.
okt. 16. 15:34
 20/20 anonim ***** válasza:

Országútizom (évi kb. 5000 km, kb. havi egy 100 km feletti túra, évi egy 200-as) és autót is vezetek (mindenhová szinte).

Az alábbiakat nem tolerálom autóval közlekedve:

- világítás hiánya

- kerékpárút használatának hiánya, AMENNYIBEN az tökéletes közeli minőségű (azt nem várom el senkitől, hogy akár a bringáját, akár magát veszélyeztesse a lehetetlen vackokon)

- piros lámpánál, sorompónál elém állás

- azt sem szeretem, ha valaki biciklizés közben a túlélők megölésére utasítás nevű bűncselekményt követi el

tegnap 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!