Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor jött el az a pont hogy...

Mikor jött el az a pont hogy kénytelenek voltatok a bontó mellett dönteni? Hogy lehet könnyebben feldolgozni egy ilyet?

Figyelt kérdés

tudom sokan azt írják majd hogy csak egy tárgy stb de nekem nagyon a szívemhez nőtt.. 6 éve húzódik ez az egész és úgy érzem minden tekintetben az lenne helyes ha jövőre elköszönnék a kisautómtól. csak olyan rossz belegondolni, mostanában kezd tudatosulni bennem ez az egész. hogy egy év múlva rohadtul nem lesz már itt.

adnátok tanácsokat hogyha oda jutok, mivel tudnám könnyebben elviselni egy ilyen döntésnek a súlyát?

okt. 7. 12:26
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
köszönöm 10-es.
okt. 7. 13:40
 12/19 Morzsi007 ***** válasza:

2004-ben 21 évesen vettem egy 206-ost, akkor majdnem 6 éves kisautót. Előtte nagyszüleim Wartburgját használtam. Két autó között nem kevés különbség volt. Jó volt vezetni, tetszett is, de voltak kisebb gondok vele, amik orvosolva lettek. Szerettem, de kicsit sportosabb autóra vágytam, de türelmes voltam, 2016-ban vettem egy nagyobb autót, a gyerekek miatt is kellett, a 206-ot a párom használta tovább, meg persze én is néha. 2022 év végén a műszaki előtt úgy voltam vele, hogy le kellene cserélni, mert 24 éves volt és rohadtak a küszöbök, hátsó híd sem volt túl jó, de kisebb összegből rendbe lett rakva, átment a vizsgán, szaladgálós autónak megmaradt. Pár hónappal később egy idős bácsika kikanyarodott párom elé, megtört a bal eleje, megint felmerült, hogy hagyni kell a francba, de végül biztosító fizetett, meg lett csináltatva. Most 2024-ben novemberig volt műszaki, viszont a motorjával is lettek gondok 1 hónapja és nem akartunk már költeni rá, mivel már a kuplung is néha csúszott, a hàtsó kerekek terpesztettek stb, 26 évesen ki fogjuk vonni a forgalomból.

Eladni nem szerettem volna, senkinek nem akarnék rosszat. A kivonáshoz viszont bontási igazolásra van szükség. Múltkor jött az emberke (bontós) és elszállította a kocsit. Egy képet még készítettem róla🙂. 20 évig használtam, jó volt még fénykorában és szerettem mikor fiatal voltam, de ennyi. Egyszer minden véget ér. Igen, ez egy használati tárgy, eszköz. Pont egy hete vitték el. Kérdező, van még 11 hónapod, minek agyalsz ilyeneken. Lehet Te fogod eladni, mert sok bosszúságot okoz addigra.

okt. 7. 13:52
 13/19 A kérdező kommentje:
Morzsi, én is így vagyok vele hogy nem akarok senkinek sem rosszat tehát nem fogom eladni. Ezt már csak leadni lehet. Nem részletezném a problémáit de már veszélyes. Bontó lesz belőle mindenképpen.
okt. 7. 14:00
 14/19 anonim ***** válasza:

Kérdező

Szeptemberben jár le a műszaki

6os vagyok

okt. 7. 14:50
 15/19 A kérdező kommentje:
Nekem is. Szeptember 14.
okt. 7. 16:12
 16/19 anonim ***** válasza:

Én magamnak szerelgetem az autóim, ha a kaszni még egyben van, mentem mindegyiket.

Érzelmileg egyhez se tudtam sosem kötődni, mert szinte mindegyiket leköptem szerelés közben, pl váltó/motorcserénél. :D

Valószínű még a falu végében is hallották, ahogy károgok szerelés közben.

Tegnap egy váltót raktam a helyére, öregszem, már nem bírom el, alá kellett emelni. :(

okt. 7. 16:17
 17/19 anonim ***** válasza:

A kertemben egy csendes sarokban állítottam le az Omegámat, a két első ajtót kitámasztottam, és a rotiaimnak megmutattam, hogy itt játszhatnak.

élvezték nagyon. Aztán évek múlva a vasazók elvitték. ...már nem emléxem a jogi részére, de megoldódott.

okt. 7. 16:28
 18/19 anonim ***** válasza:
49%
Az autó dolga elvinni A-ból B-be, majd vissza A-ba. Csak egy használati tárgy..., szóval megszabadulsz tőle, aztán veszel egy másikat.
okt. 7. 21:28
 19/19 anonim ***** válasza:
Milyen autó?
okt. 7. 23:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!