Mit csinálok rosszul? Vezetés
Sziasztok.
Golf 7 Dízelen tanultam vezetni, ott eleinte a kuplungról való leugrással voltak problémák, de arról hamar leszoktam, szépen ment a váltogatás, nem is volt ebből hibapontom vizsgán sem.
Na most vettem egy golf 4-et, de ez egy 1.6 szívó benzin. A problémám az, hogy kiforgatom 2500-3000ig, és amikor benyomom a kuplungot, ugye leesik a fordulat (ami normális), az anyóson ülő utas pedig minden ilyen gyorsításnál történő kuplungkinyomásnál előrebólint (és a váltó kar is mozog). A kuplungfelengedés, fogáspont, ezek jól mennek, finoman engedem a kuplungot, csak kinyomásnál bólogat minden és mindenki😄
Lehet az a baj, hogy túlságosan benyomom a gázt (nyomni kell, hogy haladjon, főleg ha klíma is van🥹) és a majdnem padlógázból kinyomott kuplunggal van a probléma? De ha lassabban gyorsítok nem tudom tartani a pesti tempót, dudálnak villognak. A dízelt sosem kellett tövig nyomni, elvitte nyomatékból a kasztnit már 1500tól, illetve rövid ideig vezettem egy mk1 dízel mondeot, annál sem volt ilyen probléma. Hogyan gyorsítsak úgy, hogy az utasok, váltókar ne bólogasson, de ne is mamásan haladjak?😄
Hálásan köszi, ha valaki érdemben tud segíteni!🫶 L
Azért bólint, mert padlógázzal gyorsítasz és amikor hirtelen benyomod a kuplungot, akkor nagyon rövid idő alatt csökken nullára a gyorsulás. És ha nagy a gyorsulás változása (jerk), akkor fog bólintani az utasod.
Az a trükk, hogy a váltás előtt fokozatosan visszább engeded a gázt és akkor nem olyan hirtelen változik a gyorsulás.
#10 köszönöm, ilyen normális választ szerettem volna csak az okoskodás helyett. Több ilyen ember kéne, mint te, de egyre kevesebb van.
Megfogadom, elváltok hamarabb.
#12 neked is köszönöm, ilyesmire gondoltam én is, nem egyből műszaki hibára, pl: motortartó bak vagy váltótartó bak, magamban sejtettem a hibát és teljesen logikus, amit írsz. Az lesz a probléma, mert dízelen alacsony fordulatszámon közlekedtem mindig, ott épphogy nyomni kell a gázt, nem volt akkor gyorsulása, itt meg valamiért van egy ilyen buta berögződésem.
Neked is köszönöm a logikus választ, ment a zöld kéz nektek!🫶
Sokan itt élik ki magukat, de ha nekik ez lelki örömöt okoz, tegyék.
Ebben a videóban nem rólad van szó?
1. Ha 2000-2500 körül váltasz, néhány év alatt szépen tönkreteszed az autót. Ne hallgass ezekre a műszaki analfabétákra.
2. 1.6 benzinnel barmikor el lehet indulni akár harmadikban is, klímával.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!