Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Renault Thalia vagy Peugeot...

Renault Thalia vagy Peugeot 206 "jobb" autó?

Figyelt kérdés

Szeretnék vásárolni egy használt autót, ezen a 2 típuson gondolkodtam.

mindkettő benzin 1.4-s 75 lóerős, nagyjából a felszereltség is azonos, mindkettő 2004-s, Ár is hasonló.

120-160e km között van mindkét autó.

Külsőre mindkettő rendben van, belsőre is, nem látok rajtuk semmi olyan hibát ami miatt nem venném meg, csak az a kérdés melyik megbízhatóbb autó amivel érdemesebb lenne járkálni? (főleg városba, évi 5000 km kb)

Kinézetre inkább a 206-s felé hajlok...

szept. 28. 11:02
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, azért ne essetek egymásnak.

Tudom, hogy mindkét autóval elfordulnak hibák, nem első autó lesz, ez lesz a 2. Autóm előtte egy nissan volt, de azzal sok gondom volt azt hittem japán nissan hűdejó de igazából nem... Azért 500-600 között keresek autót, mert 800-900e ftom van rá, tehát nyilván tisztában vagyok a költségekkel, ez a 2 típus merült fel bennem, mert ezek kaphatóak ilyen árba ami nem egy hulladék, de a típus hibákat kerülném ami zsebbe nyúlos és otthon nem orvosolható, mint súlyos elektronikus probléma vagy teljes motorgenerál, lakatolás, stb

Vezérlés csere valószínűleg itthon is megoldható (másrészt szerelőként dolgozom, csak nem autókat javitok, de az alap tudás adott)

A tapasztalatok jöhetnek, egyébként számít a külső is az autónál, de a peugeot mellett szavazok végül, ferfehátúként jobban pakolható, jobban tetszik, és karbantartott autó, évi 5000kmt megyek vele kb, szóval egy dbig úgy gondolom bírja (remélem)

#5 nagyon negatívan látod a dolgokat, de természetesen amit mondasz előfordulhat, de ez kb a legrosszabb forgatókönyv ami inkább egy lelakott autónál jellemzőbb.

szept. 29. 11:05
 12/17 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
53%

Ha tudsz autót szerelni akkor tökmindegy.

Peugeot hátránya az, hogy TU motor van benne, illetve a hátsó híd.

okt. 1. 20:44
 13/17 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
53%
Illetve kötelező olvasmány Peugeot 206 vásárláshoz: [link]
okt. 1. 20:45
 14/17 A kérdező kommentje:

Egy autó motort nem tudok azért újjáépíteni, de egy 50ccm-s motorért igen, alapdolgoknál többet megtudok csinálni, mint lengéscsillapító csere, lámpák kiszedése, hűtő csere, stb, olajcsere meg ilyenek az nagyon alap, de azért nem mondanám, hogy tudok autót szerelni.

Elolvastam, köszi a tanácsot, majd fogok rá figyelni és hasonló módon eljárni.

okt. 2. 13:58
 15/17 anonim ***** válasza:
50%

A peugeot 206 egy ipari hulladék,egy igazi fostarisznya.De boldog voltam mikor eladtam.

Thalia-m még nem volt,csak remélni tudom ,hogy jobb autó mint a megane.Mert az is volt,de bárcsak ne lett volna.

okt. 2. 22:17
 16/17 anonim ***** válasza:
74%

A Thália stabil műszakilag, és nem is rohadós, de a világ egyik legrondább autója ever. A 206nak nagyon sok nyűgje lehet (ha a gyenge pontjai már orvosolva voltak akkor hajrá) de elég szép.

A megoldás egy Clio lehetne.

okt. 2. 22:29
 17/17 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%
#15 barátnőmmel a második 206-ot tapossuk és nem azért mert az első rossz lett volna.
okt. 12. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!