Merjek belevágni a motorozásba, vagy erősen meggondolandó?
Kezdeném a lényeggel, 27 éves vagyok és néhány kör robogózáson kívül nulla motoros tapasztalatom van. Biciklizni mondhatni jól tudok, robogóval első utamon csúsztam már meg sárban és nem lett belőle esés, tehát bizakodom benne, hogy teljesen nem lennék azért béna két keréken. Napi szinten vezetek 8 éve. Van, hogy heti ezer kilométert is, kocsival sem volt még semmi esetem.
Épp emiatt, hogy sokat vezetek tudom, hogy baromi veszélyes üzem a közlekedés, pláne a motorozás. Viszont nem vonz a sebesség, sem az erős gépek; vasárnap délutáni motornak szeretnék valamilyen lazább, 20 lóerő környéki motort krúzolni a környékünkön lévő mellékutakon a napsütésben. Még főutakon sem szeretnék járni vele, tényleg csak szellőztetni a fejem a természetben.
Ahogy jobban utánanéztem viszont elrettentett, hogy a motorokat nem olyan egyszerű irányítani sem, kanyarodni sem, mert annak is megvan a technikája, a fizikája amiket én nyilván nem tudok. Függ a saját súlyomtól, függ a motor súlyától és a kezdőket bizony gyakran érik meglepetések. Az volna a kérdésem lényege, hogy ezek tanulhatók könnyen, ha nyugisan közlekedek, vagy borítékolható hogy esni-bukni fogok, mert kivédhetetlen?
Sajnos vannak fatális balesetek, a gerincsérülés könnyen megtörténhet, ha rosszul, rossz helyen esik az ember. Ezzel számolni kell egy motorosnak.
Ha nem vagy felelőtlen, kicsi a kockázatvállalási hajlamod a forgalomban, akkor el lehet kezdeni szerintem. Én is ilyen vagyok, és egy motorosnak tényleg előre kell gondolkodni minden forgalmi helyzetben.
Jó dolog berregni a dimbes-dombos napsütötte tájakon, túrázgatni, de sajnos ez egy baromi költséges hobbi.
Rendszeres szervizelés, brutális szervízdíjak, és egy kényelmes, biztonságos ruházat bizony nagyon drága. Nekem még viszonylag kicsik a gyerekek, ezért úgy döntöttem, hogy amikor már lesznek annyira nagyok, hogy kirepülnek a fészekből, ha még lesz kedvem, megcsinálom a motorjogsit. Addig marad az 50-es robogó. Most nem áldoznék rá százezreket, és ahogy látom a közlekedési morált, nem is kockáztatnék.
Amíg ilyen gondolatokkal kezded a motorra való hangolódást, hogy "baromi veszélyes" és hogy "elrettent", akkor neked inkább nem ajánlom.
Az utolsó kérdésedre pedig itt a klasszikus válasz:
kétféle motoros van, az egyik már elesett, a másik pedig el fog esni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!