Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Merjek belevágni a motorozásba...

Merjek belevágni a motorozásba, vagy erősen meggondolandó?

Figyelt kérdés

Kezdeném a lényeggel, 27 éves vagyok és néhány kör robogózáson kívül nulla motoros tapasztalatom van. Biciklizni mondhatni jól tudok, robogóval első utamon csúsztam már meg sárban és nem lett belőle esés, tehát bizakodom benne, hogy teljesen nem lennék azért béna két keréken. Napi szinten vezetek 8 éve. Van, hogy heti ezer kilométert is, kocsival sem volt még semmi esetem.

Épp emiatt, hogy sokat vezetek tudom, hogy baromi veszélyes üzem a közlekedés, pláne a motorozás. Viszont nem vonz a sebesség, sem az erős gépek; vasárnap délutáni motornak szeretnék valamilyen lazább, 20 lóerő környéki motort krúzolni a környékünkön lévő mellékutakon a napsütésben. Még főutakon sem szeretnék járni vele, tényleg csak szellőztetni a fejem a természetben.

Ahogy jobban utánanéztem viszont elrettentett, hogy a motorokat nem olyan egyszerű irányítani sem, kanyarodni sem, mert annak is megvan a technikája, a fizikája amiket én nyilván nem tudok. Függ a saját súlyomtól, függ a motor súlyától és a kezdőket bizony gyakran érik meglepetések. Az volna a kérdésem lényege, hogy ezek tanulhatók könnyen, ha nyugisan közlekedek, vagy borítékolható hogy esni-bukni fogok, mert kivédhetetlen?

szept. 26. 16:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
De amúgy ahogy fentebb írták, úgysem fogod magad mellékutakon "krúzolással" (az mit jelent, Tom Cruise módra napszemcsiben?) szórakoztatni, mire beszerzel egy normális minőségű motort, normálisan szervizelteted és normálisan teljes felszerelésbe beöltözöl. Annyi pénzed benne lesz, hogy nem vasárnap 2 órára fogod elővenni.
szept. 26. 22:18
 12/17 A kérdező kommentje:
Ezt előre nem tudom megmondani, de tényleg csak annyira tervezem. Eltaláltad, mert igen, pont az a napszemcsis, bőrdzsekis café racer stílus tetszik. Elővenni délutánonként és csapni vele néhány kört nyugisan, inni egy kávét valamelyik közeli városban. Ezek a modern, MT07 és társai motorok annyira nem hoznak lázba, hogy azokért meg sem fordulna a fejemben a motorozás gondolata. Szerintem vérbeli motoros épp ezért soha nem is válna belőlem.
szept. 26. 22:31
 13/17 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha nem öltözöl fel normálisan, és picit is számít neked a saját testi épséged, akkor inkább hagyd a francba. Első dolog amit megtanítanak, hogy mi a felszerelés (és vizsgázni sem lehet nélküle, ha később a sisakon kívül nem is kötelező semmi).
szept. 26. 23:07
 14/17 anonim ***** válasza:

Sajnos vannak fatális balesetek, a gerincsérülés könnyen megtörténhet, ha rosszul, rossz helyen esik az ember. Ezzel számolni kell egy motorosnak.

Ha nem vagy felelőtlen, kicsi a kockázatvállalási hajlamod a forgalomban, akkor el lehet kezdeni szerintem. Én is ilyen vagyok, és egy motorosnak tényleg előre kell gondolkodni minden forgalmi helyzetben.

Jó dolog berregni a dimbes-dombos napsütötte tájakon, túrázgatni, de sajnos ez egy baromi költséges hobbi.

Rendszeres szervizelés, brutális szervízdíjak, és egy kényelmes, biztonságos ruházat bizony nagyon drága. Nekem még viszonylag kicsik a gyerekek, ezért úgy döntöttem, hogy amikor már lesznek annyira nagyok, hogy kirepülnek a fészekből, ha még lesz kedvem, megcsinálom a motorjogsit. Addig marad az 50-es robogó. Most nem áldoznék rá százezreket, és ahogy látom a közlekedési morált, nem is kockáztatnék.

szept. 27. 06:26
 15/17 anonim ***** válasza:
Ne merjél.
okt. 4. 07:48
 16/17 anonim ***** válasza:

Amíg ilyen gondolatokkal kezded a motorra való hangolódást, hogy "baromi veszélyes" és hogy "elrettent", akkor neked inkább nem ajánlom.

Az utolsó kérdésedre pedig itt a klasszikus válasz:

kétféle motoros van, az egyik már elesett, a másik pedig el fog esni.

okt. 4. 11:48
 17/17 A kérdező kommentje:
Igen, igazatok van. Szerintem sem a legjobb ilyen kételyekkel nekiindulni, úgyhogy le is tettem róla. 50 évvel ezelőtt, amikor még nem volt ennyi autó és ilyen sok őrült az utakon biztosan nem gondolkodtam volna.
okt. 4. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!