Hidegben nagyon ráz a benzin motor a Fordban, kettőstömegű ?
Itt vannak a hidegek, 9 fok van kint és ha beindítom a motort annyira ráz... Remegnek a tükrök és a kormány, zizeg a kárpit. 1 évvel ezelőtt kezdte, amikor A.Z. olajat raktam bele. Idén tavasszal már újra Castrolt itattam vele. De most is ráz. A kuplung már kopott, néha csúszik. Van ebben kettőstömegű?
Focus mk1 2002, 1.6 Zetec
A hangja az jó. Ha bemelegszik, akkor elmúlik. De régen nem rázott ennyire....
Időjárás függő lendkerék? 🥴 Ami hidegen ráz, de utána elmúlik.
Gyertya, gyújtó kábel.
Csere közben sűritési vérnyomás mérés.
Tipp: Igaz mondeóval jártam így. Hideg párás időben néha áthúzott egy gyujtókábel.
Lehet kilyukadt a kipufogó,pl a flexibilis cső,ahol kifúj,ott levegő kerül be,a hideg levegőben több az oxigén,ami meghülyíti a lambda szondát.
Ha a kipufogó rendben van,kivenni a gyertyákat,drótkefével megpucolni,hézagmérővel beállítani,gyertya furatokat ronggyal megtörölni-lehet olajos.
Alapjárat szabályzó biszbaszt kivenni,szétszedni,féktisztítóval megpucolni.
Ha ezek nem segítenek,meg lehet próbálni növelni az alapjáratot-igen,van rá mód,de biztos lesznek kommentek hogy nem lehetséges.A pillangó szelepnél van egy pici csavar,ami ütközőként funkcionál,arra teszel egy sapkát-pl műanyag bicikli szelepsapkát,-így a szelep nem tud teljesen bezárni.Némi kézügyességgel és kitartással növelni lehet az alapjáratot a gyári 7-800-ról mondjuk 1000-re,és mindjárt stabilabban fog járni a motor.
1400 körül van olyankor. 3 perc múlva csökken 900 alá.
Arra gondolam még, hogy sokat járok vele rövid utakat, és műszakivizsgán a CO-ja sem jó, hogy elvan kokszosodva...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!