Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóra átíráskor lehet új...

Autóra átíráskor lehet új tipusú rendszámot kérni?

Figyelt kérdés
Használt autót tervezek venni találtam is egyet de nem tetszik rendszáma. Nem tetszik az a 3 betűs szó. A jelenlegi 3 betű-3 számos rendszámot le lehet cserélni új tipusúra? Azt olvastam hogy le lehet, átírásnál kell szólni hogy újat szeretnék 8500 Ft a 2db és azt írják bele a forgalmiba. Valamint le kell adni a régit. Kérdésem az lenne hogy ez valóban így van és ilyen egyszerű lenne? Valamint a szélvédőn lévő matricával mi a helyzet, azt is adnak másikat?

szept. 19. 20:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A GAY-nál amúgy az lehetett, hogy akkoriban még nem volt annyira az angol elterjedve, mint ma, és az illetékesek nem tudták, hogy miként kell leírni. Ugyanis helyette a GEJ és a GEY is kimaradt!
szept. 19. 21:45
 12/16 anonim ***** válasza:

A POT az egyébként marcsát jelent, a gyengébbek kedvéért fű. A PEE pedig nemes egyserűséggel pisi, vagy pisilni. A PMS-ről kérdezd meg a barátnődet, menstruációval kapcsolatos kellemetlenség, az STD pedig Sexually Transmitted Disease és csak a töredékét soroltam fel a hülyeségeknek, amin mindenki röhög, csak az angolul nem tudó bürokraták nem. Érdekes, hogy az ugyanilyen 3 betű 3 szám kombinációt használó finnek vagy svédek 100%-ig ki tudták szűrni a kínos variációkat. Nekünk maradt az idelátogató angolszászok udvarias félrenézése. Tudom, hogy fingottál, de úgy csinálok, mintha nem is

Ja és aki nem tudja, hogy a POT nem csak fazekat jelent, az még nagyon messze van ám bármilyen kompetenciának nevezett jelenségtől...

szept. 19. 23:18
 13/16 anonim ***** válasza:
50%

Az általad írtakból egyedül a POT-ra nem jöttem rá, hogy pontosan mire gondolhatsz. :D De simán előfordulhat, hogy sok, idegen szavak/rövidítések terén kevésbé tájékozottabb magyarnak nem feltétlenül jut eszébe ezek egyike sem. Jó, a GAY az tényleg az "ismertebb". Én nem gondolnám, hogy Magyarországoon ezt feltétlenül az angolszász nyelvre kéne alapozni, Szerintem ezt első körben magyar körben kellett volna megnézni. Csak pár hirtelen ami nevetésre vagy "megbotránkozásra" adhat okot: ANA, ANL, AVH, BAS, BAZ, FAX, KUK, KUL, PNA, PIS, PIN, PUK, PUN, SAR, ez csak 14 - most akkor adtunk volna ki kapásból 14 ezerrel kevesebb rendszámot?! Egyszerűen a legtöbb mögé, ha nagyon agyalunk rajta, mögé lehet tenni gondolni kínosat vagy nevetségeset.

Ha pedig tömkelegével látunk ilyesmi rendszámokat az utakon, az megintcsak azt mutatja, hogy olyan sok embert nem zavarhat. Akit zavarna, az egy autó megvásárlásakor nem sajnálná azt az autó árához/egyéb költségeihez képest elenyésző plusz 8500 Ft-ot az átírásnál. :)

szept. 20. 07:16
 14/16 anonim ***** válasza:
Egy rendszám komolytalan? Az igen XD
szept. 20. 07:57
 15/16 anonim ***** válasza:
#12 Mindenki tudja, mit jelent bármelyik, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy amúgy a te döntésed, melyik jelentését akarod éppen belelátni, meg hogyan állsz hozzá. Ennyi erővel mondhatnád, hogy a három számjegy nehogy 007 legyen, mert nem vagy imperialista. :D
szept. 20. 10:46
 16/16 anonim ***** válasza:
"Mindenki tudja, mit jelent bármelyik" Ahogy föntebb láthatod, ez nem igaz. Egyébként az összes magyarázkodás tipikus, a mi nyelvi és részben kulturális elszigeteltségünkre utal. A svédeknek eszébe sem jutott, hogy így magyarázzák meg, hiszen majdnem mindenki tud angolul
szept. 20. 13:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!