Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lóerő régi és újabb autónál...

Lóerő régi és újabb autónál ugyan annyit jelent?

Figyelt kérdés

Kisebb motortérfogat az újabb autóknál erősebb mint egy régebbinél, ha jól tudom. Lóerőnél is igaz ez?

Néztem VW Golfokat és ott vannak ilyen 80-90 lóerős benzines amiket így szám alapján kevésnek tartok.

szept. 12. 19:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A tavalyi 1 kiló vas nem ugyanannyi, mint az idei egy kiló vas?

A lóerő egy mértékegység

szept. 12. 19:59
 2/9 anonim ***** válasza:
94%
Mert a mai motorok agyon vannak húzva az emissziós hülyeségek miatt. De nem, nem változott.
szept. 12. 20:30
 3/9 anonim ***** válasza:
30%

Nem. Mert egy új 0 km-es motor még nincs el koszolódva, meg kopva...

Egy 25 éves 100 lóerős autó lehet hogy csak 75 le.

szept. 12. 20:31
 4/9 anonim ***** válasza:
50%
Előző vagyok: Érzésre a 2005-ös Fiat stilom sokkal gyengébb mint a 2021 és Fiat tipom pedig 95 le mind a kettő.
szept. 12. 20:34
 5/9 anonim ***** válasza:
77%

#4 Azért egy 19 éves autó valószinűleg már nagyon nem hozza a gyári értéket,így nemigazán hiteles az összehasonlítás. Ezen felül meg nem mindegy hogy azt a lóerőt milyen fordulaton, és nyomaték mellett adja le a motor.

650-es motorom pl 67 Lóerős, nyomatékot most nem tudom,de az ember az gondolná, hogy nincs ami megfogná, hiszen jóval nehezebb autó is van ilyen teljesítménnyel,de közben meg megérzi az utasom súlyát is.

szept. 12. 20:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A lóerő az lóerő. Mellette ott van a másik fontos érték, a nyomaték.
szept. 12. 22:13
 7/9 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Autóvásárlás előtt vagyunk és nekem az újabb autó, amiket próbáltam (2019 Mazda 2 90Le) jóval gyengébbnek érződött 2000-res fordulatnál ráléptem a gázra és nem történt semmi. Ez volt a leginkább az oka, hogy nem vettük meg, mert amúgy rohadt drága. Lehet, hogy 90Le, de kérdés mekkora fordulatszámnál van meg mind a 90ló, lehet 6100-nál. A nyomatékcsúcsot szintén 4500 vagy felette éri el. Ok, hogy pörgetni kell a szívó benzinest, de ez kegyetlen rossz érzés, hogy nem gyorsul az autó, 4000 körül valami történik. Még annyit hozzáteszek, hogy én erősebb autóhoz vagyok szokva, mint ezek a kisautók, 2.5-ös (170Le) Mazda 6-tal járok, az meg 2000 alatt is elindul már valamennyire, felette meg már egész jó.

Jelenlegi másik régi autónk 75Le-s, máshogy ment fénykorában, jobban, mint amiket próbáltam újabbak, az rendben van, hogy vissza vannak fojtva a sok szabályozás miatt, de nincs is gyorsulás, ezért is az alacsonyabb fogyasztás. Valamit valamiért. A sok bullsit hülyeség, ami a fejlődés meg technikai újdonságokról szól többnyire inkább marketing. Èn ezt tapasztaltam.

szept. 13. 07:16
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Oh my God... A lóreő önmagában csak egy szám, több más tényező is nagyban befolyásolja, hogy mennyire megy az az autó. A motor karakterisztika a váltó kiosztása/áttételezése valamint az autó súlya. Mert az sem mindegy, hogy mondjuk 100 lóerőnek alapból 1tonnás vagy 1.3 tonnás kasztnit kell mozgatnia. Ráadásul egy euro 6-os motor sokkal jobban agyon van szabályozva, mint egy euro 3 vagy 4.
szept. 13. 09:33
 9/9 Szolovjov ***** válasza:
100%
A régi autók jobban mentek azonos lóerővel. Beülsz egy 120 lovas Vitarába, kiszállsz és leköpöd. Beülsz egy 120 lóra húzott Ladába, kiszállsz és azt mondod: azt a ku*va, hogy megy ez a gép!
szept. 15. 02:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!