Büntető fékezés miatt rendőrségi ügy?
A mai nap az előttem lévő autó előtt, egy autós büntetőfékezett. Olyan kérdésem lenne hogy a rendőrség egy esetleges feljelentés után foglalkozik az ilyen esetekkel?
Sajnos jelenleg nincsen fedélzeti kamerám de ha lenne és az alapján tennék feljelentést akkor csinálnak vele valamit vagy nem igazán...
Valakinek van tapasztalata ebben?
Btk. 234. §: a közúti veszélyeztetés olyan bűncselekmény, amelyet az követ el, aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével mások életét vagy testi épségét veszélyezteti.
Azaz nem feltétele, hogy káresemény is legyen a bűncselekmény megvalósul! Mondjuk ha nem történt baj, nekem nem lenne időm, energiám emiatt rohangálni, feljelentést tenni. Annak idején, a 2010-es évek elején egy szerb rendszámú autóval közlekedő csicskajancsi autópályán csak úgy poénból 140-nél üres pályán bevágott elém és nyomott előttem satuféket. Szerencsére el tudtam kerülni az ütközést (erre ő padlógázzal kb. 200 km/h-s sebességgel elhúzot). Ennek az esetnek a hatására vettem meg akkoriban az első kamerámat. Szerencsére azóta élesben nem kellett használnom a felvételt.
Jaja persze úgy vagyok vele ahogy az 1. leírta. Nem hiszem hogy lenne energiám ez miatt rendőrségre járkálni kivéve ha történne valamilyen kár.
Csak kiváncsi voltam hogy egyáltalán tesznek e ezellen valamit vagy csak lesz@rják..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!