Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy autóm amit nagyon...

Van egy autóm amit nagyon féltek, vigyázok rá, tisztán tartom. Hogyan jelezzem finoman egy rokonnak, hogy nem ülhet be az autómba?

Figyelt kérdés
A hideg ráz attól, hogy egy olyan ember üljön az autómba, aki dohányzik. Én nem dohányzom, a dohány szagát se szeretem, viszont az erősen dohányzó személynek már a bőre is ezt a szagot árasztja, nem csak a ruhája. Hogyan tudnám neki finoman jelezni, hogy nem szeretném, hogyha beülne az autómba? Az illető amúgy az anyósom.
szept. 8. 11:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
45%
Az oké, hogy letakarítod a madárszart, meglátod, megmarja a kadztnit, oké. de amikor tényleg már szinte keresed a foltokat minden reggel, az nekem már beteg...:D
szept. 8. 15:59
 12/17 anonim ***** válasza:
*kasztnit
szept. 8. 15:59
 13/17 anonim ***** válasza:
48%
Abszolút beteg, egyetértek.
szept. 8. 16:04
 14/17 anonim ***** válasza:

#9, na ezt már erős túlzásnak tartom. Semmi baja nem lesz ettől az autónak, hogy beleül valaki. Ha ennyire finnyás, porszívózza ki utána a kárpitot, szőnyeget és kész. Nekem anyám volt erős dohányos. De rendszeresen mosta a ruháit, nem minden nap ugyanazt vette fel mosatlanul több napniy, hétnyi belebagózással, pléne nem ilyen ruhában indut volna el otthonról. Nekem eszembe nem jutott volna, hogy nem ülhet be az autómba, mert megfogja a kilicset és szennyes lesz. Ez már beteges. Akkor egy szerviz után mindent alaposan az utolsó négyzetcentiig lefertőtlenít, mert ki tudja, hogy a szerelő milyen ruhában ült be, meg lehet hogy azzal a mostala kézzel fogja meg a kilicset, amivel előtt a mosdóban a kukiját fogta?!

A #8-as meg a másik véglet. Oké, hogy használati tárgy, de azért nem kell igénytelennek lenni. Ha valaki annyira lesz@rja, hogy retkes az autója, annak milyen lehet a lakása?! Bele se merek gondolni.

Én szeretem a rendet és a tisztaságot a lakásomban, autómban is. De annyira nem viszem túlzásba, hogy ha valaki hozzáér, már sikáljam, meg fertőtlenítsem. A két véglet között van elég sok fokozat.

szept. 8. 17:08
 15/17 anonim ***** válasza:
45%
#14 Pedig bizony ezt mondta a kérdező. Én legalábbis soha nem találkoztam olyan dohányossal, aki ne kérdezte volna meg bárhol, hogy rágyújthat-e, és ha nemleges választ kap, akkor nem törődik bele. A kérdező egyértelműen arról beszél, idézem "az erősen dohányzó személynek már a bőre is ezt a szagot árasztja, nem csak a ruhája" hogy mama hiába fürdik naponta, hiába öltözik minden nap máshogy és mos magára rendszeresen, ő egy büdös dohányos, akitől úgy kell óvni az autót, mintha leprás lenne.
szept. 8. 17:49
 16/17 anonim ***** válasza:

"A #8-as meg a másik véglet. Oké, hogy használati tárgy, de azért nem kell igénytelennek lenni"

Én vagyok 8-as. Sehol sem írtam azt, hogy nem takarítom, csak azt, hogy ez egy használati tárgy, nem érdemel több figyelmet, annál, mint ami. A mosógépet is annyira kell tisztán tartani, amennyit megkíván, azt sem fogod naponta törölgetni. Vagy a mikrósütőt se 2 óránként tisztogatod. Erre értettem. Mi is szeretjük a rendet, a tisztaságot, de azért ne legyünk már beteges mániások.

szept. 8. 18:15
 17/17 anonim ***** válasza:

Nekem az egyik szomszédasszonyom olyan, hogy senki sem léphet a lakásába, mert kezdheti előről a fertőtlenítést... lassan 50 éve egyedül él, azt is traumaként élte meg amikor csőtörés miatt a szerelőnek be kellett menni... van ilyen betegség.

Visszatérve az autóhoz, a dohányzás a kocsiban nálam is tiltott (az evést -ivást se kedvelem, de ha csinos az illető és megdughatom akkor megengedem :D) Egyébként utazott már velem dohányos ember, de egynéhány út alatt az autó nem veszi át az illatát, talán akkor se ha éppen rágyújtana, de hát büdös na...

szept. 9. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!