Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért csúszik indításkor a...

Miért csúszik indításkor a generátoron a bordásszíj?

Figyelt kérdés

Az új bordásszíj is csúszik a generátoron.Azért biztos,hogy ott,mert ha a generátornak nem adok bemeneti áramot,akkor semmi gond.Vagy ha még az ablak,és tükörfűtést is bekapcsolom indításkor,még jobban csúszik.És csak hidegindításkor csinálja,fél-egy percig.Ha a motor már bemelegedett,és akkor indítom,már nem csinálja.Ez egy Toyota Auris 1,4 D4D.

Ha valaki tud,légyszi segítsen!

2010. nov. 3. 04:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Terhelés alatt, -ha nem elég feszes a szíj-, természetes a megcsúszás. Meg kell feszíteni.
2010. nov. 3. 07:58
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi,erre már én is gondoltam,de már nem lehet tovább feszíteni.Így is attól félek,hogy valamelyik csapágy megadja magát,olyan feszes.
2010. nov. 3. 13:31
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert nagy árammal tölt a generátor és ez a motort is jobban fogja. Valszeg indításnál az aksid rendesen merül és az fogja le a generátort. A merült aksi nagy áramot vesz föl, ilyenkor ne terheld még jobban, várj egy kicsit míg tölt az aksin.
2010. nov. 4. 14:09
 4/12 A kérdező kommentje:
Ha nem terhelem semmivel,akkor is csúszik.És ha tennék bele egy nagyobb akksit,az segítene?
2010. nov. 4. 17:08
 5/12 anonim ***** válasza:
Azt még nagyobb árammal kell tölteni. Gondolom ilyen időben a hideg húzza le az aksit. Esetleg néha ha rárakod töltőre az aksit az lehet segít valamit.
2010. nov. 4. 21:01
 6/12 A kérdező kommentje:

Igen,a hidegben csúszik jobban.Nyáron nem is lehet hallani,hogy csúszik,ám amint hidegebb lett egyre jobban csúszik,és több ideig is.Azt még nem írtam,hogy akkor szűnik meg a csúszás,amikor a motor egy nagyobb fordulatszámra vált!Nyáron pár másodperc után felmegy 800-ról 900-ra kb.Télen akár fél perc is kell,és nagyon hangosan nyikorog,csúszik.

Nem próbáltam még,hogy töltőre teszem,de nagyon jó ötlet!!!Ha tudok szerzek egy töltőt és kipróbálom.Töltöm egész éjjel,és reggel úgy indítom.

Köszönöm a válaszokat!Ha van még ötlet szivesen fogadom!

2010. nov. 5. 02:11
 7/12 A kérdező kommentje:
Még annyi,hogy egy vadi új aksira gondoltam,hogy teszek bele.Akár ugyanolyat is amilyen most van,vagy akár nagyobbat.
2010. nov. 5. 02:13
 8/12 anonim ***** válasza:
A bordáskerék nem lehet elkopva esetleg?
2010. nov. 5. 23:21
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom honnét tudnám megállapítani,hogy el van-e kopva,vagy nincs.Tettem rá egy másik generátort,amit bontóból hoztam,azzal is ezt csinálta.Lehet az is el volt kopva? Szerintetek ez a két lehetséges ok lehet??? Akksi,és kopott bordáskerék a generátoron?
2010. nov. 6. 07:21
 10/12 anonim ***** válasza:
A generátort,-bár úgy néz ki- nem szokták "bordáskerékkel" hajtani. Az eddigiekből arra lehet gyanakodni, hogy az akkumulátor a ludas, esetleg a töltőáramkör. Ahogy írod, már indításnál maximális lehet a töltésszabályzás, ami "lefogja-leterheli" a generátort, ezért csúszhat meg a szíj. Bár az is lehet, hogy nem csúszik csak "nyikorog", ami az öregedés jele.
2010. nov. 6. 07:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!