Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Három órás munkaert nem sok...

Három órás munkaert nem sok bruttó 54 ezer forint munkadíj?

Figyelt kérdés

Ezek voltak:

Jobb első kerék csapágy csere

Szélső összekötő gombfej 2db

Gyújtógyertya 4 db

Futómű állítás

Bal belső összekötő

Ezek mellé van munkadíj feltüntetve 54000 forint 3 órás munkaert.

szept. 2. 16:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
AZ órabért előtte is megkérdezhetted volna.
szept. 2. 16:23
 2/11 anonim ***** válasza:
60%

Nem kötelező odavinned, ugye? Csináld meg magadnak!

Vendéglátóztam, ott is jöttek az "Ezt otthon is meg tudnám olcsóbban és jobban!" dumák, meg ingatlanosként a "Mi? Ennyi píztet ezé, hogy elagya? Majd én főrekom a netre ingyé!"

szept. 2. 17:21
 3/11 Mad Max2 ***** válasza:
83%

egy átlag szervizben számlával kb ennyi a 3 órára a munkadij

Sajnos ez van

szept. 2. 17:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Az 18.000Ft óránként. Szerintem nem sok. Felénk, vidéki városban, nagyobb szervizekben már 20 fölött van bruttóban.

Legutóbb nálam egy olajcsere és egy műszaki vizsga volt. Ezért fizettettek velem "kedvezményesen" 120.000Ft-ot. Ez se volt több 1,5 óránál. A vizsga hatósági díja valami 16e, 5 liter jó minőségű olaj + szűrő legyen 25. Ez több mint 50.000 Ft-os óradíjra jön ki. Na az már sok. De a garancia miatt akkor még nem cserélhettem itthon olajat. Műszaki vizsgát szintén nem tudom házilag itthon megcsinálni. Azóta lejárt a garanciám, már nem oda járok.

Visszatérve, amit írsz, szerintem teljesen átlag normál ár. Sajnos ilyen árak vannak, ne az alkalmazotti fizetéshez hasonlítst! Annak idején a burkoló is elkért egy napi munkáért annyit munkadjra, amennyiért én majdnem egy teljes hónapot melózok.

szept. 2. 17:26
 5/11 A kérdező kommentje:
Utólag vissza olvasva olyan, de amúgy nem panaszkodásból írtam. Szimplán csak ledobbentett. Régóta oda járok, eddig nem volt ilyen magas. Na de mindegy, jól dolgoznak a lényeg az. :) Megyeszékhely amúgy.
szept. 2. 17:44
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Sok, de ez az átlagos jelenleg. Ha ez egy egyéni vállalkozó, márpedig a legtöbben azok, akkor ebből még neki lejön az iparűzési, a szja meg egyéb adók, a műhely fenntartási költségei, munkaruha, szerszámok ára stb. elég sok minden. Kb. alig marad neki belőle haszon. Muszáj úgy árazniuk, hogy meg tudjanak élni a vállalkozás kiadásai mellett.
szept. 2. 18:01
 7/11 anonim ***** válasza:
64%

Azért nem kell sajnálni az autó szerelő vállalkozót sem.

Ismerek egyet és az kb 35-40 éves és már a negyedik házat , telket veszi meg maga körül 10 éven belül.

szept. 2. 18:44
 8/11 anonim ***** válasza:

Hát ennyiért megcsinálom inkább magamnak...

..megálljunk.. tényleg meg szoktam ezeket mind csinálni otthon magamnak. :)

szept. 2. 19:26
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

14 + ÁFA egy sima hétköznapi városi szervíz munkadíja. Egy Renault-Dacia márkaszervízben 18+ÁFA körül van az óradíj, a falusi szervízek pedig olcsóbbak.

Aztán azt sem tudhatod, ténylegesen mennyit szívtak a szétrohadt alkatrészek lebontásával.

szept. 3. 08:19
 10/11 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Egyébként ha állításod szerint jól dolgozik, akkor ne sajáld rá a pénzt!

Jó és lelkiismeretes szerelőt találni nagy kincs manapság, mert biztos találhatnál ennél olcsóbbat, de én az elmúlt 23 évben annyi xar emberrel találkoztam, hogy kifejezetten megbecsülöm a mostani szerelőm.

A mostani szerelőm az utolsó hibánál, hogy nem fogott rendesen a kézifék, mondta, hogy hát nem hitte el amikor mondtam neki, hogy ehhez a kocsihoz többnyire csak Németországból lehet alkatrészt rendelni, aztán ő is rászaladt a féknyerget onnan tudta csak rendelni.

De amit ki akarok hozni a sztoriból, hogy úgy mondta, hogy ők azért elég sok jóval komolyabb kocsikat is javítanak pl Porsche...

De idegesítette, hogy nehogy már ezt a hibát ne tudják megoldani!

Ez a fajta hozzáállás ami valakiből jó szerelőt csinál!

szept. 3. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!