Három órás munkaert nem sok bruttó 54 ezer forint munkadíj?
Ezek voltak:
Jobb első kerék csapágy csere
Szélső összekötő gombfej 2db
Gyújtógyertya 4 db
Futómű állítás
Bal belső összekötő
Ezek mellé van munkadíj feltüntetve 54000 forint 3 órás munkaert.
Nem kötelező odavinned, ugye? Csináld meg magadnak!
Vendéglátóztam, ott is jöttek az "Ezt otthon is meg tudnám olcsóbban és jobban!" dumák, meg ingatlanosként a "Mi? Ennyi píztet ezé, hogy elagya? Majd én főrekom a netre ingyé!"
egy átlag szervizben számlával kb ennyi a 3 órára a munkadij
Sajnos ez van
Az 18.000Ft óránként. Szerintem nem sok. Felénk, vidéki városban, nagyobb szervizekben már 20 fölött van bruttóban.
Legutóbb nálam egy olajcsere és egy műszaki vizsga volt. Ezért fizettettek velem "kedvezményesen" 120.000Ft-ot. Ez se volt több 1,5 óránál. A vizsga hatósági díja valami 16e, 5 liter jó minőségű olaj + szűrő legyen 25. Ez több mint 50.000 Ft-os óradíjra jön ki. Na az már sok. De a garancia miatt akkor még nem cserélhettem itthon olajat. Műszaki vizsgát szintén nem tudom házilag itthon megcsinálni. Azóta lejárt a garanciám, már nem oda járok.
Visszatérve, amit írsz, szerintem teljesen átlag normál ár. Sajnos ilyen árak vannak, ne az alkalmazotti fizetéshez hasonlítst! Annak idején a burkoló is elkért egy napi munkáért annyit munkadjra, amennyiért én majdnem egy teljes hónapot melózok.
Azért nem kell sajnálni az autó szerelő vállalkozót sem.
Ismerek egyet és az kb 35-40 éves és már a negyedik házat , telket veszi meg maga körül 10 éven belül.
Hát ennyiért megcsinálom inkább magamnak...
..megálljunk.. tényleg meg szoktam ezeket mind csinálni otthon magamnak. :)
14 + ÁFA egy sima hétköznapi városi szervíz munkadíja. Egy Renault-Dacia márkaszervízben 18+ÁFA körül van az óradíj, a falusi szervízek pedig olcsóbbak.
Aztán azt sem tudhatod, ténylegesen mennyit szívtak a szétrohadt alkatrészek lebontásával.
Egyébként ha állításod szerint jól dolgozik, akkor ne sajáld rá a pénzt!
Jó és lelkiismeretes szerelőt találni nagy kincs manapság, mert biztos találhatnál ennél olcsóbbat, de én az elmúlt 23 évben annyi xar emberrel találkoztam, hogy kifejezetten megbecsülöm a mostani szerelőm.
A mostani szerelőm az utolsó hibánál, hogy nem fogott rendesen a kézifék, mondta, hogy hát nem hitte el amikor mondtam neki, hogy ehhez a kocsihoz többnyire csak Németországból lehet alkatrészt rendelni, aztán ő is rászaladt a féknyerget onnan tudta csak rendelni.
De amit ki akarok hozni a sztoriból, hogy úgy mondta, hogy ők azért elég sok jóval komolyabb kocsikat is javítanak pl Porsche...
De idegesítette, hogy nehogy már ezt a hibát ne tudják megoldani!
Ez a fajta hozzáállás ami valakiből jó szerelőt csinál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!