Mennyi egy kőműves óradíja, ha nem fix árat kér egy
munkáért?
Figyelt kérdés
Vagy ha fix árat is kér, mennyire jön ki a tarifája óránként. 2-3 napos munkáról van szó, ami kb 20-30 óra. Ablak, ajtó utáni helyreállítás. Anyagot mi vettünk. Testvéremék intézték, vagyis a párja, és nem tudom kb mekkora tétel, mert a felét nekem kell törlesztenem. De még nem akarják elárulni hogy mennyiben állapodtak meg, vagy ők is csak nagyjából tudják? Ha az ablakosok bérét számoljuk, és ő is ilyen órabérben dolgozna, akkor meg lennék lőve. Ők 5 órai munkáért 3-an kértek 180 ezret. Még ha a felhasznált anyagokat leszámítjuk, és kiszállást , és kiszállítást is. Pár doboz purhab, csavarok, ékek, nem kerülhettek többe 30 ezernél. Marad 150 ezer, 3 részre elosztva 50-50 ezer, akkor óránként 10 ezer ft.( Bár nem dolgozták magukat halálra) Ha a kőműves órabére is kb 10 ezer, akkor 30 órára 300 ezer ft. Ez reális? Bár még hoz hálót, meg hungarocell darabokat is. Van aki 1 hónapig dolgozik annyiért, amennyi neki a napibére, feltételezhetően.
Annyit ker amennyit akar es amennyit kifizetnek neki. Mivel vallalkozo, o donti el milyen arakon dolgozik.
Az alkalmazottaknak fizetnek napi 30 korul, akkor ok maguknak siman szamolnak olyan 60 ezerrel egy napra de inkabb tobb mert mint irtad te is, van anyagkoltsege is. Ezen kivul a teherautot is fenn kell tartani, tankolni kell, szerszamokat kellett vennie es idonkent kell ujat is venni mert tonkremennek, elhasznalodnak.
Azt azert nem varhatod el hogy egy szakkepzett ember sajat vallalkozasaban minimalbert keressen :D
2022. nov. 14. 01:15
2/15 anonim válasza:
8-12 ezer Ft./óra alatt szerintem értelmes kőműves nem dolgozik.
2022. nov. 14. 01:38
3/15 anonim válasza:
Na, megint itt vannak a szakértők.
A kőműves munkák m2-re, fm-re(folyóméterre) nézik, vagy fix árasak.
Nézz szét egy kőműves weboldalon, fent van minden.
2022. nov. 14. 02:59
4/15 mindentudó99 válasza:
Ha óra vagy napi díjat kér szóba se állj vele. M2- re dolgoznak vagy mond egy fix árat ennyiert vàllalja az adott munkàt és kész.
2022. nov. 14. 04:34
5/15 A kérdező kommentje:
Nem igazán lehet kiszámolni hány folyóméter, vagy négyzetméter, mert az ablakok és az ajtó körüli régi nyílászáró kibontott részeit kell betapasztani, sarkokat csinálni stb. Nem én intéztem, de érdekelt vagyok az elészült munka minőségét, és árát illetően 50%-ban, mert törlesztenem kell az én részemet. Köszi a válaszokat. Ma jön 8 órára, és előbb utóbb kifog derülni, csak kíváncsi voltam.
2022. nov. 14. 07:58
6/15 anonim válasza:
Valószínűleg napi bért mond, mert ezekkel az apró időigényes dolgokkal elmegy az egész napja.
2022. nov. 14. 08:05
7/15 anonim válasza:
"Ablak, ajtó utáni helyreállítás. " --> be vannak építve a nyílászárók!
Szöveg értési problémák is akadnak.
2022. nov. 14. 08:44
8/15 anonim válasza:
Ő meg fogja tudni mérni, hogy hány fm-t javított ki.
2022. nov. 15. 20:48
9/15 A kérdező kommentje:
Amúgy 2 nagy ablak, 2 közepes, és 1 ajtó. Kivülről minimálisan kell helyreállítani, mert méretre készültek a nyílászárók. Ez már a harmadik napja lesz, és még jövő hétre sem fog végezni szerinte. Sok a száradási idő ilyenkor télen.
2022. nov. 16. 08:13
10/15 anonim válasza:
Nálunk 40 ezer/nap, de hozza magával a segédmunkást is. A burkolás négyzetméter áron megy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!