Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyiért vennél maximum autót?

Mennyiért vennél maximum autót?

Figyelt kérdés

Én úgy vagyok vele, hogy a rendelkezésemre álló összegnek maximum 15%-áért, és főképp megbízható típusokat keresek. Nem a szomszédnak veszek autót, nem hiszek a " csajozós kocsi" elvben, pláne ilyen kisösszegű autóknál, szerintem nem prémium életérzés egy 300ezer km-es német trió egyike.

Tehát ha van 10 millióm, akkor nagyon maximum 1.5 millióért vennék autót, de inkább 1 alatt szeretnék.

Szerintetek hülye hozzáállás ez?

szept. 1. 12:21
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
2-3 millió ft a nagyon max. nekem. 1 millióért és alatta elég nehéz manapság normális autóból jó állapotút találni.
szept. 1. 19:40
 22/29 anonim ***** válasza:
65%

"ha lenne egy 100 milka a zsebemben lehet bevállalnék egy 1-2 éves a6ot, vagy e mercit"

100M-mel a zsebedben sem mernél venni egy 20-30M új autót?

Kezd elmenni bohóckodásba ez így

szept. 1. 19:47
 23/29 anonim ***** válasza:
72%

22-es

Sokan nem adnak oda 30%-ot a rendelkezésükre álló készpénzükből egy autóért. Ha például magamból indulok ki, én 15%-ot vagyok hajlandó autóért fizetni a készpénzemből. Persze nyilván sokan 80%-ot is kiadnak rá, vagy akár mindent is, plusz még vesznek fel rá hitelt is. Én egyik réteget sem ítélem el, megértem mindenkettőt.

szept. 1. 19:54
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Én 3 millió körül néznék autót, de ez nagyon élethelyzet illetve használat függő szerintem
szept. 1. 20:25
 25/29 anonim ***** válasza:
53%
#23: Olvastad az előző 2 oldalnyi eszmefuttatást?
szept. 1. 20:28
 26/29 anonim ***** válasza:
Nincs igazából konkrét értékhatár de én sem szeretek sok pénzt autóra költeni. Nem az alapján szabom meg hogy épp mennyi megtakarításom van és annak hány % megy autóvásárlásra. A mostani autóm 7 éves, szoval nem 1 milliós kategória de el akarom adni kb 1-1,5 év múlva és veszek egy másikat. Nem az évjáratot fogom nézni hanem hogy jó állapotban legyen. Ha találok ilyet 1,5 ért akkor annyiért veszek, ha 3 millioért akkor pedig annyiért. 5 nél többet nem költenék autóra.
szept. 2. 01:07
 27/29 anonim ***** válasza:
Olyan autót vennék ami 10 évesnél nem öregebb, 100000 kmnel nem futott sokkal többet és valamennyire biztonságos is. Ilyen autók 4 millió körül vannak a piacon az átlagos márkákból. Sajnos ez van.
szept. 2. 11:17
 28/29 anonim ***** válasza:

Nem hülye hozzáállás. Hanem jó és racionális hozzáállás.

Ha azt nézzük, hogy az átlagos ember az életének csak egy nagyon kis részét tölti az autóban. Átlagosan csak napi 30 percet töltünk az autóban (az összes ember átlag autós ideje, van aki többet és van aki kevesebbet). Akkor nem sok értelme van olyan drága autót venni (10-20 milliós, vagy még drágábbakra gondolok), aminek az árát sok évig keresi meg.

Érdemesebb olyan dolgokra költeni többet, ahol sokat tartózkodunk, vagy amit sokkal többet használunk, vagy a hobbira, amivel szintén sok időt töltünk el. Igaz, lehet ez a hobbi egy autó, mert van akit az tesz boldoggá, hogy minden pénzét egy autóra költi.

szept. 11. 13:57
 29/29 anonim ***** válasza:

A drága az elég relatív fogalom.

Nem mindegy, hogy keres valaki 400000 nettót, és ebből 125000-et költ a 8 milliós lízingre havonta, vagy keres valaki nettó 1 milliót és ugyan arra az autót lízingeli ugyan azokkal a feltételekkel mint az első ember.

Kinek mi a drága: az első ember több, mint 27 havi nettóból vette, míg a 2. csak 10 haviból. Gondolom utóbbinak nem okoz szervizelnie és gumiznia az autóját...

szept. 11. 14:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!