Rally autó mennyit fogyaszt?
Típustól és géposztálytól függ.Egy Lancer WRC nyilván jóval többet becsókol,mint egy Lancer "N" (széria).
Két fajta fogyasztást mérnek,a normál és versenykörülmények adatai igen nagy mértékben eltérhetnek.Függ attól is,hogy turbós-e vagy nem,hogy összkerék-meghajtású-e vagy csak kettő.
Lada VFTS (160LE,8500rpm/min) normál körülmények között 14-16 liter,versenykörülmények között 30-35 liter.
Lada 2101 "N" (64LE,5600rpm/min)normál: 8,5l verseny: 15l
Tudom,hogy nem a legújabb típusok,de csak ezekről tudok adatokat mondani.És nem kell általánosítani,ez nagyon autó függő.Két azonos versenyautó is eltérhet,más a beállítás,mások a motor paraméterei(néhány gramm is sokat befolyásol).na és a vezetési stílus.
A versenybenzinre pedig csak a nagy kompresszióval rendelkező izomautóknak van szükségük.A szériák elmennek a kereskedelmi forgalomban kapható 95-össel is.
Van sima és turbósnak való versenybenzin is.A sima 1000,míg a turbósnak való 1200-1300Ft körül van.LITERENKÉNT!!:D
Nekem van egy nagyon gyors piros autóm egy kis lovacskával az elején, amivel szoktam pályázni relatív rendszeresen.
Ott olyan 40-50 litert fogyaszt, a különbség a pálya karakterisztikájából és a gumi típusából adódik.
Városi fogyasztást nem tudok mondani, mert ott sose használjuk, hosszabb túrákon elmegy 15-20 literrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!