Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ennyire lehúzók, nemtörődömök...

Ennyire lehúzók, nemtörődömök lennének az autószerelők, akikkel eddig dolgom volt?

Figyelt kérdés

X problémával elvittem a kocsit szerelőhöz, azt mondta, jó lesz az, nyugodtan menjek vele (kb szharrt rá). Természetesen tovább vittem a dolgot egy másik helyre. Ott azt mondták, tutira megvan a hiba forrása. 40 ezrembe került a szerviz, kb 100 km után újra előjött a hiba. Talán arra számít hogy megint visszamegyek, és így több pénzt gombolhat le rólam ha újraszervízeli?

Valahogy nem sikerült olyan szakit találnom, aki konkrétan beazonosítja a hiba forrását, és fixen ki is javítja.

Általánosságban elmondható, hogy a szervizesek ilyenek?

Megjegyzem, eddig csak kisebb magángarázsokba vittem a kocsit ajánlás útján. Komolyabb szervizekre nincs pénzem, habár nem biztos hogy ott is jobban járnék.

aug. 26. 20:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szinte az összes lehúzós, nagyon ritka a normális. Ezért szeretik ennyire a putriszervizt. Ritka az olyan mint ő mint a fehér holló. Mivel nekem nagyon messze van, inkább veszek japán autót és magamnak csinálok szinte mindent rajta. Ha ez valakinek nem megy, akkor nagyon sokat kell keresni, hogy fenn tudjon tartani egy kocsit, mert át fogják verni garantáltan.
aug. 26. 20:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A nem lehúzós jó szerelők sosem lesznek olcsók! És hosszú távon ők lesznek az olcsók
aug. 26. 20:26
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nincs azzal probléma, hogy kis maszek helyekre viszed, csak jól meg kell válogatni. Lépj be az autód alapján tematikus Facebook csoportba és ott kérj ajánlást. Ennél jobban nem fogsz járni sehol.

Általános szervizek is jók, ha nem komolyabb felújítást szeretnél az autón, csak xy hibát javíttatni.

Márkaszervizeket inkább kerülni kell.

aug. 26. 20:34
 4/8 anonim ***** válasza:
37%

Marka szervizben sem csinaltak meg azt amiert elkertek a penzt nemhogy ezek a sufnisok.

Most egy eleg egyszerű autom van, es pont emiatt nem is keszülök valtani, alap dolgokat megcsinalom en is rajta, olaj, filter cserék, gyertyacsere. Amit meg nemtudok akkor majd valakit keresek.

aug. 26. 21:08
 5/8 anonim ***** válasza:
61%

Egyszer kell találni megbízható szerelőt. Leginkább olyat aki az adott márkára vagy típusra specializált.

A jó szerelő, aki az adott típusról tényleg mindent is tud, a gyenge pontjait, a megelőző karbantartási tételeket amit érdemes megcsinálni idő előtt stb. nem lesz olcsó. Megvan az ára a szakértelemnek. Hosszú távon viszont megéri, mert tényleg megbízhatsz az autódban és nem fognak rejtélyes problémák halmozódni észrevétlenül.

Lépj be ahogy már javasolták a kocsiddal foglalkozó Facebook csoportokba, kérj ott ajánlást.

aug. 26. 22:11
 6/8 anonim ***** válasza:
52%

Ugyan az, mint minden szakmaban. Sok a kokler festő, burkoló meg autoszerelo is.

1-2 szerelő mellett mikor álltam csak a fejemet fogtam.

Futómű alkatrész cserénél érzésre ráveretve légkulccsal, kerékcsavar ugyan ez.

Ket kerékcsavar ugy meg volt húzva mint az állat, masik kettőt meg majdnem kisujjal lebirtam tekerni.

A legtöbb szerelő nem hogy tipus specifikus dolgokkal nincs tisztában de általános dolgokkal se. Kisebb dolgokat inkabb már magam javitom gyári utasitas alapján nyomatékkulccsal.

aug. 26. 22:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyrészt tényleg jó, valamilyen egyszerű autót veszel, ami fog folyamatosan szivatni. Költeni persze, minden autóra kell, de nem mindegy, hogy milyen gyakran és mennyit. "Lépj be ahogy már javasolták a kocsiddal foglalkozó Facebook csoportokba, kérj ott ajánlást." Ez is egy tökéletes válasz. Nekem pont ilyen kis helyen b.szták el és nagy és drága szervizbe csinálták meg normálisan és azóta is jó. Nincs rá matek, hogy ki lesz jó. De az tény, hogy ezen a téren is egyre sz.rabb a helyzet.
aug. 27. 08:48
 8/8 Koaxk Ábel ***** válasza:
Sajnos én is megjártam egy-két szerelővel, de most Budán találtam egy olyat, aki még az előző hanyagságát is javította, meg idegesítette, hogyha nem tud egy problémát megoldani. Ami számomra különösen beszédes volt! :)
aug. 27. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!