Tényleg én vagyok a hibás?
Facebook-on mindenki okoskodik.
Parkoló autó nem lehet hibás. Még ha szabálytalanul is parkolsz, akkor sem törhetik össze az autódat.
Ha magad sem tudod eldönteni szabályosan parkoltál-e, akkor ennyiből bárki más hogyan tudná?
Gondolom lefotóztad az autódat a baleset után, töltsd fel a képeket és megnézzük szabályosan állsz-e.
Egyébként nyilván érvényes az alapelv, hogy áll autó nem tud balesetet okozni. Hacsak nem valami kis falu helyi versenyzője az elkövető, nem lesz meg. Elhajtani ettől függetlenül se nem korrekt, se nem szabályos. Viszont, ha szabálytalanul parkoltál, akkor jó eséllyel neked is jár majd a bünti.
Tanulságot meg le lehet vonni. Ha már ott a udvar, a saját érdekedben, ne az út szélén hagyd a kocsit ahol valamiért nem érzékelhető időben/nem lehet elférni mellette
Teljesen tökmindegy, hogy szabályosan parkoltál vagy sem.
Ha szabálytalanul parkolsz, akkor sem lehet büntetlenül balesetet/kárt okozni.
Törvènyileg még ha full szabálytalanul parkoltál se te vagy a hibás.
Gyakorlatban meg elkerülhetted volna, ha az udvarban parkolsz.
Ez kb olyan, hogy számos olyan forgalmas útszakasz van, ahol nem tilos biciklizni. Így ha ott valaki 100-al elüt, ő lesz a hibás. De a józan ész mégis azt diktálja, hogy ne arra biciklizz, ha egy mód van rá.
Ha szabályosan parkoltál, akkor nem te vagy a hibás, mert az autódnak nekimennek.
Nem akarlak elkeseríteni, de egy tükördarabból nehezen lesz meg az elkövető. Egy szakértő talán meg tudja állapítani az autó típusát belőle, ha szerencséd van. De azon nem lesz rajta a rendszám, alvázszám, lakcím. Lehet hogy nem is a te településeden lakik az illető, csak arra járt.
Amúgy én pont ezért szoktam mindig beállni, legalább a telekre. Ha csak napközben hazaugrok valamiért fél órára, akkor is. Esetemben vidéki város, kertvárosi utcájáról van szó, de az utóbb 8-10 évben megtöbbszöröződött a forgalom. Pár éve raktak ki 30-as táblát, de az autósok 95%-a nem tartja be, repesztenek végig 60-70-nel. Keskeny kis utca, az út szélén váltakozva minkét oldalon parkolnak, a parkoló autókat meg kerülgetni kell. Ha jönnek szembe, valakinek félre kell állni. Gyereke, háziállatok is előfordulnak. De ez a többséget nem érdekli sajnos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!