Levente87 kérdése:
Motor olajnak lesz a baja ha a flakonjában van több évig, ki van bontva de nincs használva?
Figyelt kérdés
Sziasztok... Total quarz 5w30 motorolajt vasarolok mindig a Peugeot 206 sw 1.4 HDi automba... a flakon 4 literes de én olajcserénél mindig csak 3.5 litert teszek bele és soha nem kell hozzádütenem a 10000km alatt... oda jutottam hogy mar a nemtudom hanyadik olajcserét végzem a több év alatt es maradt 3.5 liter olajam úgy hogy az első fél loter legalább 4 éves amihez mindig dütögettem azt a fél liter olajat... nem sporolás miatt kerdezem hanem csak úgy ott áll... kidobni nem szeretném és csak kiváncsiságból a legközelebbi motorolaj cserénél használhatom e ezt az olajat ami több éves...aug. 25. 10:18
1/5 dirtboy válasza:
Ha jól volt tárolva és megfelelően vissza zártad utána akkor szerintem semmi baja nem lehet,az a kevés levegő ami a flakonban volt az nem okozhat jelentős romlást,max nem tartod a periódusodat hanem ezt az olajat pár 1000km-rel hamarabb cseréled majd.
2/5 anonim válasza:
Semmi baja nem lesz, mivel flakonban nem kapja azokat a behatásokat mint az autó motorjában. Motorban lévő lerakódások, állandó felmelegedés és lehűlés, illetve némi levegőben lévő pára, ami miatt kevés kilométer mellett is évente cserélni kell az olajat.
3/5 anonim válasza:
Gondolj bele, a motorban oxigénnel mindennel találkozva 1 évet kibír. Akkor zárt(oxigéntől) flakonban miért ne bírna jó sokat. Nem lesz baja.
4/5 anonim válasza:
Ha légmentesen visszazárod és sötét hűvös helyen tárolod, én simán felhasználnám pár éven belül. Ha mondjuk már 10 éve áll, akkor már lehet nem szívesen tölteném motorba.
5/5 anonim válasza:
Bármeddi jó akár 100 évig is, nem esnek szét a szénláncok, gyárban hidrokrakkolták azt annyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!