Miért van ez a középkonzoli kijelzők tervezésénél?
"egy nagy kiálló szögletes bumfordi tablet"
Mert hirtelen jött a verseny, hogy melyik gyártónak nagyobb a kijelzője. A harmonikus beépítéshez át kellene tervezni az egész műszerfalat a szellőzőrendszerrel együtt. Új présszerszámok kellenének, stb.
Másrészt a középkonzolba viszonylag könnyű berakni a kijelzőt, de ott nincs jó helyen. Mert nincs a látómező közelében. Ha meg felemelik, akkor ki fog állni a műszerfalból. És ezt felesleges mindenféle oldalelemekkel "puhítani".
Ezt nem teljesen értem. Középkonzoli kijelző nem csak egy-két éve van az autókban! 10 éve sem volt hatalmas ritkaság. 10-15 év alatt mikor mikor kijött már számtalan új modell, ezt nem lehetett megoldani?!
A mérete a kijelzőnek szerintem abszolút másodlagos. 7-10" bővel elég. Ennél nagyobb tv, teljesen felesleges.
Engem sosem zavrt, ha pl itt vana kijelző: [link] Egyáltalán nem érzem úgy egy ilyen autóban, hogy a lábam irányába, lefelé kellene bámulni. Most nem az ilyen utólagos régi gyári rádió helyére bebarkácsolt aliexpresses vaskokról beszélek! Ott valóban gond el.
Ez szerintem nem a legjobban néz ki. Engem inkább zavar, hogy belelóg a látómezőmbe: [link]
(Mielőtt valaki ezért kötne belém: ezek csak random példák a netről, nincs semmi bajom ezekkel az auómárkákkal, számtalan más példát is fel lehetne hozni.)
"Engem sosem zavart, ha pl itt van a kijelző: [link]
Ízlés dolga. De ha ezt nézed, a forgalom nincs a látómeződben. Nem veszed észre, ha ott hirtelen változás történik.
"Engem inkább zavar, hogy belelóg a látómezőmbe: [link]
Ez a fénykép nagyjából a vezető szemének megfelelő helyről készült. A kijelző főleg a műszerfal tetejét takarja ki. A látómezőből alig valamit. Viszont ha a képernyőre nézel, akkor a szemed sarkából még látod a forgalmat. És a látótér oldalsó része nagyon érzékeny a mozgásokra.
"Nem veszed észre, ha ott hirtelen változás történik... ...És a látótér oldalsó része nagyon érzékeny a mozgásokra."
Egy több órás éjszakai út során (igen, lehet hogy nem általános, de én így használom a kocsit, nem 10-15 percekre szaladgálok vele) engem inkább zavarna ha valami folyamatosan mozog a látómezőm alján. Bár el nem tudom képzelni mi az az életbevágó infó, amit ha nem veszek észre azonnal akkora tragédiát jelentene. Az üzemeltetéshez tartozó fontos információk amúgy is előttem a műszeregység kijelzőjén jelennek meg.
"mi az az életbevágó infó, amit ha nem veszek észre azonnal akkora tragédiát jelentene."
Úgy látszik nem volt elég jól kifejtve, amit írtam. Ez az életbevágó infó nem a képernyőn jelenik meg, hanem a forgalmi helyzetben. Amikor a vezető valamit állítgat a lent levő tableten és emiatt azt nézi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!