Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van ez a középkonzoli...

Miért van ez a középkonzoli kijelzők tervezésénél?

Figyelt kérdés
Van egy-két gyártó, aki meg tudja oldani, hogy szépen integrálva legyenek ezek, harmonikusan beleilleszkedve a beltér dizájnjába. A legtöbb többi gáyrtó, neves nagy máskák is, meg odabaszarintanak egy nagy kiálló szögletes bumfordi tabletet, hogy jól van az úgy. Formájában semmilyen nem illeszkedik a beltérbe, mégis úgy gondolják, hogy így jó lesz. Miért?
aug. 20. 08:23
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Ez aztán igazán hasznos volt, magamtól soha rá nem jöttem volna...
aug. 20. 08:51
 2/20 anonim ***** válasza:
0%
Pedig nem annyira rakéta tudomány.
aug. 20. 08:59
 3/20 A kérdező kommentje:
"Köszönjük! Moderátoraink ellenőrizni fogják ezt a választ."
aug. 20. 09:14
 4/20 krwkco ***** válasza:

"egy nagy kiálló szögletes bumfordi tablet"

Mert hirtelen jött a verseny, hogy melyik gyártónak nagyobb a kijelzője. A harmonikus beépítéshez át kellene tervezni az egész műszerfalat a szellőzőrendszerrel együtt. Új présszerszámok kellenének, stb.

Másrészt a középkonzolba viszonylag könnyű berakni a kijelzőt, de ott nincs jó helyen. Mert nincs a látómező közelében. Ha meg felemelik, akkor ki fog állni a műszerfalból. És ezt felesleges mindenféle oldalelemekkel "puhítani".

aug. 20. 09:26
 5/20 A kérdező kommentje:

Ezt nem teljesen értem. Középkonzoli kijelző nem csak egy-két éve van az autókban! 10 éve sem volt hatalmas ritkaság. 10-15 év alatt mikor mikor kijött már számtalan új modell, ezt nem lehetett megoldani?!

A mérete a kijelzőnek szerintem abszolút másodlagos. 7-10" bővel elég. Ennél nagyobb tv, teljesen felesleges.

Engem sosem zavrt, ha pl itt vana kijelző: [link] Egyáltalán nem érzem úgy egy ilyen autóban, hogy a lábam irányába, lefelé kellene bámulni. Most nem az ilyen utólagos régi gyári rádió helyére bebarkácsolt aliexpresses vaskokról beszélek! Ott valóban gond el.

Ez szerintem nem a legjobban néz ki. Engem inkább zavar, hogy belelóg a látómezőmbe: [link]

(Mielőtt valaki ezért kötne belém: ezek csak random példák a netről, nincs semmi bajom ezekkel az auómárkákkal, számtalan más példát is fel lehetne hozni.)

aug. 20. 09:49
 6/20 krwkco ***** válasza:

"Engem sosem zavart, ha pl itt van a kijelző: [link]

Ízlés dolga. De ha ezt nézed, a forgalom nincs a látómeződben. Nem veszed észre, ha ott hirtelen változás történik.

"Engem inkább zavar, hogy belelóg a látómezőmbe: [link]

Ez a fénykép nagyjából a vezető szemének megfelelő helyről készült. A kijelző főleg a műszerfal tetejét takarja ki. A látómezőből alig valamit. Viszont ha a képernyőre nézel, akkor a szemed sarkából még látod a forgalmat. És a látótér oldalsó része nagyon érzékeny a mozgásokra.

aug. 20. 10:01
 7/20 anonim ***** válasza:
Mert jó lesz az úgy.
aug. 20. 10:13
 8/20 A kérdező kommentje:

"Nem veszed észre, ha ott hirtelen változás történik... ...És a látótér oldalsó része nagyon érzékeny a mozgásokra."

Egy több órás éjszakai út során (igen, lehet hogy nem általános, de én így használom a kocsit, nem 10-15 percekre szaladgálok vele) engem inkább zavarna ha valami folyamatosan mozog a látómezőm alján. Bár el nem tudom képzelni mi az az életbevágó infó, amit ha nem veszek észre azonnal akkora tragédiát jelentene. Az üzemeltetéshez tartozó fontos információk amúgy is előttem a műszeregység kijelzőjén jelennek meg.

aug. 20. 10:44
 9/20 krwkco ***** válasza:

"mi az az életbevágó infó, amit ha nem veszek észre azonnal akkora tragédiát jelentene."

Úgy látszik nem volt elég jól kifejtve, amit írtam. Ez az életbevágó infó nem a képernyőn jelenik meg, hanem a forgalmi helyzetben. Amikor a vezető valamit állítgat a lent levő tableten és emiatt azt nézi.

aug. 20. 11:00
 10/20 anonim ***** válasza:
Ennyi igénye van a vásárlóknak, miért erőltetnék meg magukat ennél jobban?
aug. 20. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!