Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg típushibája a Kia...

Nymphas_corp kérdése:

Tényleg típushibája a Kia Ceed-nek ha nem megfelelő benzin van benne?

Figyelt kérdés
A napokban néztem meg egy Kia Ceedet amit megvennék, viszont a check engine folyamatosan világitott, amire a tulaj azt mondta hogy ha sima 95-ös benzint tankol, akkor jelez a műszerfal amihez hozzá szokott önteni adalékanyagot (nem tudom a nevét), ezzel egyensúlyozva. Kérdezném, hogy én utána néztem de nem láttam ilyen típushibát, valós ez vagy kamu?

aug. 15. 21:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ki kell olvasni
aug. 15. 21:51
 2/13 anonim ***** válasza:
75%
Ilyet el se tudok képzelni. Utána kell járni annak a hibaüzenetnek, ahogyan #1 is írta.
aug. 15. 22:05
 3/13 anonim ***** válasza:
64%
A komputer nem tudja, hogy mit tankolsz a tankba. Arról van szó, hogy palira akar venni, mert kiszúrtad a jelzést.
aug. 15. 22:08
 4/13 anonim ***** válasza:
89%
Vagy ő a hülye vagy téged néz hülyének.
aug. 15. 22:08
 5/13 anonim ***** válasza:
78%
Az én autómban van oktánkorrekció...tehát a 95-ös duma nem igaz.
aug. 15. 23:20
 6/13 anonim ***** válasza:

Tuti kamu. Az eladó így próbálja neked bemagyarázni hogy ez típus hiba, és az adalék a megoldás erre. Nagyon nem. Azért ezeket az autókat ha 95-re tervezték a motorjaikat akkor jónak kell lennie azzal és az E10 miatt sem lenne szabad hogy probléma legyen. Check lámpát akkor dobná be ilyen jellegű hibára ha valamiért nem megfelelő az égéshő és a szenzorok emiatt nem megfelelő értéket fognak mérni így bedobhatja akár lambda hibára is, ami tuti hogy nem annak a hibája csak ott jön elő ez a probléma. Nyilván ilyen üzemanyagot nagyon noname magánkúton sem tankolsz mert szigorú szabvány előírásoknak kell megfelelni és a legminimálisabb adalékszámoknak meg kell lenniük amivel az autók nagy része megfelelően üzemel. nyilván a régi autók amik kényesek lehetnek az E10 re ott előfordulhat ilyen hiba, de az tuti nem az az autó amit kinéztél.

Ott más probléma lesz a forrás, lehetséges hogy az eladót is palira vette egy szerelő ezzel a hülyeséggel, és azt hiszi hogy ez típushiba, nyilván vakon hisz neki és nem vitte el máshoz, nem nézett utána stb...

Persze ha ezen kívül jó minden más az autón, én azért rááldoznám azt a pénzt hogy elvigyem egy átvizsgálásra, olyan helyre amit én választok ki, és akkor gépre kötve meg is lehet a válasz erre a check lámpás problémára nagy eséllyel.

Egyébként én ilyen duma után ott is hagynám az embert az autójával együtt, azért hülyének sem kell nézni a másikat, de ez én vagyok.

aug. 16. 00:20
 7/13 anonim ***** válasza:
Ez kamu. Az autó nem tudja mit tankolsz, főleg nem lesz jobb akkor, ha prémiumot tankol olyan autóba amibe 95-ös van előírva. Ki kell olvasni a hibakódot és a hiba forrását orvosolni.
aug. 16. 01:23
 8/13 anonim ***** válasza:

Ki kell olvasni,hogy mire panaszkodik, illetve letölteni egy kézikönyvet, hogy egyáltalán milyen üzemanyagot lehet tankolni bele, ugyanis vannak autók, amik hisztiznek a 95-ösre, mert 98-100-as benzinre vannak beállítva. Ilyen hugom Alfa Mitoja is. Neki is bedobta a hibalámpát, mikor vásárlás után 95-össel tankolta meg. Meg is kérdezte egy Alfás csoportban, ahol közölték vele, hogy nem hiba, sajnos az az autó csak a 100-ast szereti, és csak egy 1.4 turbós motor van benne.

Az sem kizárt, hogy némi plusz teljesítmény reményében megiratták a vezérlőt, hogy kihasználja a nagyobb oktánszámú benzin előnyeit, ezért nem dob hibát ha van benne adalék, vagy egyszerűen behalt a kopogásérzékelő szenzor.

aug. 16. 06:55
 9/13 anonim ***** válasza:
Ezek a gdi motorok nem megfelelő üzemanyaggal szeretnek kokszolódni. Gondolom ez már olyan szintre ment ennél az autónál, hogy simán dob rá valami hibakódot. Ezt nem típushibának nevezném, hanem a nem megfelelő üzemeltetés eredménye.
aug. 16. 07:38
 10/13 anonim ***** válasza:
Megfelelő üzemanyaggal is fog majd kokszolódni, mivel közvetlen befecskendezéses. A szívócső befecskendezéses motorokban a benzin folyamatosan "mossa" a szelepeket. A közvetlen befecskendezésűeknél nem. A kokszolódás mértéke az utóbbiaknál is különböző. Amelyiknél erősebb, ott 150-300 ezer kilométerenként meg lehet a szelepeket tisztíttatni, mert különben némileg csökken a teljesítmény, de láttunk már olyan kia-t is, ahol átégett a dugattyú.
aug. 16. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!