Hogy lehet, hogy hirtelen ilyen nagy lett a benzinkutakon az árkülönbség?
Eddig is megvoltak ezek a különbségek, csak te nem vetted észre! 21 éve ingázom kocsival, Székesfehérvárra, és az ottan kutakon, mindig 10-20 forinntal olcsóbb volt még ugyanazon forgalmazó esetén is az üzemanyag, mint a városomban, és akkor még nem is volt ennyi az ára, tehát jobban számított hol tankoltam.
Ha meg kimész az autopályára, ott akár 100 forinttal drágább, mint a legolcsóbb helyen. Holtankoljak.hu-szerint 677fFt az M7-es mellett
Arra emlékszem, de a Covid után azért nagyjából egységes volt az ára az üzemanyagnak. Sofőr vagyok, napi 300-600 km-t vezetek, de csak a napokban figyeltem fel, hogy az egyik kúton 580, a másikon 620 Ft.
(Az autópálya az más, ott nyilván drágább.)
Azért a hatósági ár kivezetése után meglehetősen hosszú ideig minimális különbségek voltak csak, az Auchan is mindössze 10 forinttal licitált a MOL alá. Persze voltak olyan kutak, ahol ennél olcsóbb volt, de kevésbé jellemzően.
Ezzel szemben most lazán 30 forinttal a MOL árai alatt van az Auchan, és jónéhány olyan benzinkutat is lehet látni, ahol MOL árak fölött adják az üzemanyagot.
Érdekes jelenség mindenesetre, könnyen lehet, hogy az egyébként olcsóbb kutak úgy próbálták meg behozni a hatósági árazás bő 1 éve alatt felgyülemlett veszteséget, hogy egy darabig nagyobb haszonnal dolgoztak. Ugyanakkor az is lehet, hogy magasabb volt a beszerzési ár és emiatt nem tudták jelentősen olcsóbban adni.
Ja most nézem utcakepen hogy ahol láttam a gazolajat 590-ért az automata kút.
Nincs személyzet, ezen tudnak spórolni így tudják olcsóbban adni a naftát.
"Arra emlékszem, de a Covid után azért nagyjából egységes volt az ára az üzemanyagnak"
Hatósági áron kötelező volt 480-ért adni egy ideig. A jelzett 30Ft-os különbség előtte és utána is megvolt. Felmerül a kérdés, hogy ha nem vagy teljesen feledékeny, akkor miért próbálsz félrevezetni?
Nem a 480 Ft-os áras időszakra gondoltam, hanem az utána lévőre.
Egy ideig 1-2 Ft volt mindenhol a különbség. Például: OMV-n 610, Molon 612, Auchan kúton 608 stb... Akkor nem az volt mint most, hogy 580 az egyiken és 620 a másikon..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!