Kell nekem a 4x4 és a 280ló, vagy elég a 150ló?
200-250 lóerő fölött nem csak hóban van értelme az összkeréknek. Ha ki akarod használni a motor nyomatékát, a kétkerékhajtás lesz a limitáló tényező.
A kérdésre válaszolva attól függ mire kell. Általános városban a szomszéd kerületig munkába futkosásra, meg hétvégén a Tescoba bőven elég a 150 lóerő. Ha viszont rendszeresen Németországba ingázol, akkor már elgondolkoznék a 280-as beruházásán.
#12 vagyok. Én erre a célva egy 160 Le-e, 350 Nm nyomatékú 1,3 tonnás autót használok. Bőven elég mindenre.
Erre a 280 nem létszükséglet, csak passzió. Hogy a magasabb adó, biztosítás, fogyasztás, szervizköltség mennyire fér bele, azt csak te tudhatod.
Ha a javítási költség, (és fenntartás, fogyasztás) számít, akkor szó sem lehet róla.
Meg amúgy is. Ha nem kifejezetten sokat főutazol, ahol kell az erő a sok előzéshez ,akkor a 150 lóerő bőven elég normálisnál is gyorsabban haladni.
A 4x4 meg gyakorlatilag teljsen szükségtelen ma már a magyar klíma- és útviszonyok között
A legjobb választ magasan dirtboy írta:
"Ha ezt másoktól kell kérdezni akkor elég a 150ló."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!