Mit kell fotózni műszaki vizsgán? Nekem mindig több kép készül az autóról. Motortér, km.számláló. Most nézegetek egy Skoda Fabiát. 2006.os évjárat és mindig csak az autót előlről és hátulról fotózták. Hogy van ez?
Mindenképpen kell kép a műszerfalról, ahol látszik, hogy nem világít egyetlen hibalámpa sem, és leolvasható a kilométeróra. Ha ilyen egyik vizsgán sincs, az tényleg furcsa.
A 60e km is ritka, bár nem elképzelhetetlen. Ha amúgy rendben lenne az autó, szerintem egy személyes látogatást megér, ott kiderül, hogy mi a helyzet (mondjuk a hibalámpákat le is lehet kötni, úgyhogy egy átvizsgálás azért ajánlott, ha minden más klappol).
"Behozott német / osztrák, tekert. Ennyire egyszerű."
Ne legyünk ennyire szélsőségesek!
Skoda sz.helyi autóház van az ablakra ragasztva. Rendszám is stimmel a magyar 2006.os üzembe helyezéshez. Ráadásul idős házaspár hirdeti. Állításuk szerint újonnan vették. Ha úgy lesz keresek kontaktot a faluban, hogy hányadik neppertől vették és hallották-e az akkus fúrót, h pörgeti vissza a km.órát :D
semmi különösre nem kell gondolni, egyszerűen a csalást akarják nehezíteni. Ezek a fotók a központi rendszerből lehívhatók, és bűncselekmény esetén összehasonlítják más fotókkal.
Nem kell parázni, hadd fotózzanak.
Szakértő vagyok a témában
2009 től kell fotózni többnyire onnantól vannak a képek is feltöltve. Kötelező egy előről hátulról, és 2012 től a műszerfalról is, ahol a KM óra látszik, nem is annyira a visszajelző lámpák. Ez a nyilvános JSZp része, de több kép készül, pl alvázról is kell elvileg de azokat nem töltik fel a jszp-re csak a NKH adatbázisba. Ezek a magyar autók, külföldi behozottnál sokkal részletesebben kell, néha még az üléskárpit cimkéjét is lefotózzák xD Meg eredetvizsgához hasonlóan motorkódot alvázszámot. Ja igen és visszatekerik a km órát németo-ban ezen nem kell pampogni ez van, állapot fontosabb.
Ez nem német autó.
Amennyiben ez a szabály akkor miért merik megtenni, hogy nem fotózzák a km.órát?
Nem egy autónál láttam ilyent.
Mit veszíthetnek ha kibukik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!