Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a helyzet ha a szerelő...

Mi a helyzet ha a szerelő által kicserélt alkatrész gyakorlatilag pár km után meghibásodott?

Figyelt kérdés

Szerelő garanciálisan vissza küldi az alkatrészt és kap egy másikat. Ez most történik másodszor már... Ez számára rengeteg + munkával jár. Erről se ő se én nem tehetünk, hanem, hogy ilyen gyér minőségű az új alkatrész (komplett kormánymű, minden hozzá tartozó dologgal)

Ilyenkor ezt a + munkát kinek kell kifizetni? Vagy ilyenkor a szerelő nyeli le a dolgot?

Vagy a gyártót kell számonkèrni?

aug. 13. 09:40
 1/9 anonim ***** válasza:
22%

Vagy a gyártó küld direkt sz@rt azzal hogy majd megunja a szerelő/ügyfél és kukázza garanciaérvényesítés helyett.

Ilyenkor az ügyfél vagyis a kocsi tulaja állja a szervizdíjat, nem a szerelő tehet róla hogy hibás alkatrészt kapott illetve rövid időn belül meghibásodik.

aug. 13. 09:44
 2/9 krwkco ***** válasza:
100%

"Vagy ilyenkor a szerelő nyeli le a dolgot?"

Ha a szerelő rendelte, vásárolta meg az alkatrészt, akkor az újabb szerelésért nem kérhet plusz pénzt. Rajta múlt, hogy melyik gyártótól rendelt, ez az ő kockázata.

Elvileg perelhetné a gyártót, aki a hibás teljesítéssel kárt (munkaidő veszteséget) okozott neki, de ilyet senki nem tesz.

aug. 13. 10:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Véletlenül se az ügyfélnek kell ezt megtéríteni! A szerelő vállal teljeskörű garanciát! A plusz munkadíjat se kell megtéríteni! Ha nem az ügyfél viszi az alkatrészt, akkor annak meghibásodásáért is a szerelő vállalja a következményeket.
aug. 13. 10:12
 4/9 A kérdező kommentje:

A rövid idő alatt azt értettem, hogy 3 kmt mentem vele (haza a szerelőtől) és megint tönkrement útközbe a szervó. Igen, szerelő rendelte meg az alkatrészt, mondta hogy egy héttel korábban egy felső kategóriás autónál volt ugyanez. Azt is onnan rendelte. Szerelő szedésbe áll a forgalmazóval és így kap 20% kedvezményt.

De már kezd elege lenni belőle, mert egyre többször van probléma.

aug. 13. 10:53
 5/9 anonim ***** válasza:
48%

jobb helyen 40% kedvezményt adnak, és hibátlan alkatrészt(pl.itt nálunk)persze ott veszünk mindent, még levegőt is...a számlás vásárlásnál a bolt cserél, a szerelő meg szop. sajnos.

(az más kérdés, hogy a viszavitt alatrészt másnak eladják...valaki csak megunja)

ráadásul a horror az, hogy kormányműről van szó...ez nem játék...ezt a boltnak is tudnia kell, amit a beszállítónak jelez.(és beszállítót vált)

aug. 13. 11:00
 6/9 anonim ***** válasza:
54%

Még a leggagyibb, műanyag, utángyártott kormánymű se megy tönkre ilyen hamar.

Szerelőd valamit okosba akart megjavítani, de nem jött össze.....

Vannak ilyen utolsó, műanyagperselyes szarok, még azok is elmennek 10-en éveket.

aug. 13. 11:30
 7/9 anonim ***** válasza:
47%
Itt valami szerelési hiba lehet a dologban
aug. 13. 12:08
 8/9 Senior Séf ***** válasza:
50%
Valami utángyártott szar lehet.
aug. 14. 15:29
 9/9 anonim ***** válasza:

Pontosan ezért nem szabad azt csinálni amit sokan űznek, hogy "majd én hozom az anyagot", mert a havernak ennyi meg annyi kedvezménye van, mert függetlenül attól hogy szerelési hiba volt vagy tényleg anyaghiba, ezt te valójában soha nem fogod megtudni, viszont minden hivatalos szerviz ami "engedi" hogy az ügyfél hozza az anyagot, apróbetűvel oda írja a számla aljára, hogy a hozott anyagért nem vállalnak sem felelősséget sem garanciát.

Viszel egy vezérműszíj készletet, spóroltál 20 ezer forintot, 2 hét múlva elszakad a szíj, a szerelő meg széttárja a karját, te hoztad az anyagot, ő beszerelte, így jártál. Még jogilag sem támadható, mert mint írtam, minden számla alján kihúzzák magukról a felelősséget amit te alá is írsz mikor elhozod az autót.

Közben simán lehet, hogy egyébként ő is ugyanazt a szíjat tette volna bele és nem anyaghiba miatt szakadt el hanem szerelési hiba miatt, de ez utólag nem fog kiderülni és a végén te maradsz ott egy szétvert motorral.

Én ilyenen soha nem spórtoltam. Elvittem az autót, mondtam hogy sz.rt ne rakjanak bele, legyen inkább picit drágább de normális legyen, pedig én sem vasvillával forgatom az udvaron a 20 ezreseket. De így védve vagyok, akármit is rak bele, ha anyag hiba, ha szerelési hiba, az ő problémája. Akkor is egymást után 3x sz.rja össze magát.

aug. 26. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!