Mivel mossam le a fehér autóról a "szeplőket"?
Sajnos kénytelen voltam valami fa alatt parkolni a fehér kocsival, aminek az lett az eredménye, hogy telis tele lett barna kis pöttyökkel, pont, mint amikor valakire azt mondják: szeplős. Na mondom, elviszem, magasnyomással lemosom. Olyan helyre vittem, ahol van vegyi hab is, meg kefe is, a mechanikai érintkezést igénylő sikáláshoz. Be haboztam, vártam vele, utána átkeféztem, mondom a hab+kefe kombó leszedi. Hát nem. Azt istennek sem. Nem, nem, nem, nem és nem. Egy valag pénzt beledobtam, magas nyomáson, samponnal jó része lejött, de csak ha nagyon közel tartottam a szórófejet, de nem lett tökéletes. Akármennyit mostam, keféztem, vegyihaboztam, az atyaúristen szerelméért nem képes lejönni ez a szar. CSak picit halványodik.
Mégis mi a vergenyős fenével mossam le? Királyvízzel vagy kromofággal?
Bocs a hülye fogalmazásért de nagyon kimerítő és energiavámpír volt ez a küzdés vele. Mi szedi le az ilyen növényi eredetű szennyet?
"telis-tele lett barna kis pöttyökkel"
Ez egy gyantaszerűség.
Ha eredeti gyári a festék, megpróbálhatod alkohollal, benzinnel vagy féktisztítóval áttörölgetni. Először egy kevésbé látható helyen kipróbálva.
A profi megoldás a detailing clay vagy magyarul autókozmetikai gyurma.
Minek a 3? Ez nem egyszer használatos.
Előtte mosd le a területet, hogy ne legyenek homokszemek. A gyurmát nem szabad szárazon használni. Vagy spéci folyadék kell a felületre vagy legalább autósamponos víz.
Nem kell erősen nyomni, csak csúsztatni. Ha egyszer-kétszer végighúzod egy területen, érezni fogod, hogy könnyebben fog siklani. Akkor lekapta a felületen megtapadó koszt. A látható gyantán addig kell húzkodni, amíg el nem tűnik. Ha elszennyeződik, szét kell lapítani és a piszkos felületet kettéhajtással a belsejébe rejteni. Ha leesik a földre, többé nem használható.
Az egész autót is letisztíthatod vele a mosás után, viaszolás előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!