Miért jön fehér füst a motortérből?
Figyelt kérdés
Sziasztok,egy Audi a6-ról van szó 2.5 v6.Elmentünk autókázni eggyet aztán miután haza értünk leállítottuk az autót arra lettünk figyelmesek,hogy fehér füst áramlik ki a motorháztető bal feléből..a füst kb fél perc után már nem látszott..fel nyitottuk a motor háztetőt majd lecsavartam az olaj beöntő sapkát és fura fehér gőz jött ki belőle..Vajon mi romlott el? Mi lehet a baj? Tény és való hogy eléggé forró volt a motor bár a hőmérséklet jelző csak 90 fokot mutatott. Aki tud értelmes választ adni annak megköszönném.aug. 1. 16:04
2/5 anonim válasza:
Mármint, ha vízpára kerül a kipufogórendszerbe, az is ugyanolyan látszatra. Milyen szaga volt?
3/5 A kérdező kommentje:
Ahogy ma nézegettem jobban gőzre hasonlít,mivel két percet mentünk vele utána megint lecsavartam az olaj beöntő sapkát és hát jött belőle gőz,a szaga fura volt motor olaj szagához egyáltalán nem hasonlítanám,inkább ilyen hűtővíz vagy valami édesebb..?? Van képem is a gőzröl bár nemtudom ide hogyan kell beküldeni :)
aug. 2. 05:45
4/5 A kérdező kommentje:
Különben a füst vagy gőz mennyisége attól függ,hogy mennyit megyünk vele például 1km után nagyon pici 20 km után pedig már a motorháztetőn is jön ki:)
Nemtudom mi adta meg magát bár nem mondanám egy elhanyagolt autónak,az állján még egy csepp olaj sem folyik,igazából pöccre indul,nem is rozsdás,mindig új olaj filterek stb meg 250k futómű kopó alkatrészek stb sosem volt olyan,hogy valami baja lett volna és elhanyagoljuk.Mégis ez van:)
aug. 2. 06:15
5/5 anonim válasza:
Szerintem nézd hogy idővel nő e az olajszint a nívópálcán. Lehet hogy valahol Fagyálló folyik az olajba. Nem tudom hogy ennél a konkrét motornál tud e ilyet de van olyan aminél igen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!