Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Menetrögzítő kamera kérdés?

Menetrögzítő kamera kérdés?

Figyelt kérdés

Még "szűz vagyok" menetrögzítő kamerák terén, szóval a segítségeteket/ajánlásotokat kérném :)

Előre is bocs, ha buta kérdéseket tennék fel.

- Van olyan kamera, aminek van saját aksija és nem szivargyújtóról üzemel?

- Mekkora memóriakártyát érdemes bele venni? Mennyi felvétel fér rájuk általában?

- Ez ha megtelik törölni kell, vagy automatikusan felülírja a régit?

Milyet kamerát használtok, amivel meg vagytok elégedve?

(Jöhetnek akár linkek is a termékhez)

Köszi :)

aug. 1. 17:19
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%
Ne használd, kamerát csak a vemzerek használnak. Nekem.egy ilyen kameraman miatt vették el a jogsim fél évre.
aug. 1. 23:35
 12/25 anonim válasza:
100%
11. >:) Én is elküldöm a rendőröknek a felvételeimet. Miért ne?
aug. 1. 23:48
 13/25 anonim ***** válasza:
23%
A sok okostojás kifejtené, hogy miért nem jó ötlet mobilt haszálni erre?
aug. 2. 07:55
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem önmagában csak azért, mert van kamerám, érdekes módon nem vették el a jogosítványomat. Nem is lenne jogalapja, hiszen semmilyen jogszabály nem tiltja a kamera birtoklását, használatát. Gondolom volt ott más körülmény is, amit elfelejtett a kedves válaszoló leírni...

Nálam volt már, hogy a Tesco bekötőútjáról a fűútra lassítás nélkül úgy kanyarodott ki elém a WagonR+-szal a 80+-os öreg papa, mintha ott se lennék. Főleg szerb rendszámú autósok csinálják felén pályán előszeretettel, hogy haladsz trafipaxhatáron, teljesen üres, tiszta az út, kielőz, bevág eléd és satuféket nyom 145-ről. Hogy mi a jó, ezzel szórakozni, a mai napig nem értem... Pont pár hete voltam szemtanúja az esetnek, szerencsére nem az én autómmal: szintén öreg papa, valami böszme hosszú Lexus-szal. Kiszemelt egy viszonylag szűk parkolóhelyet, még néztem is hogy ezzel a batárral hogy fog oda beállni. Hát a papper nem zavartatta magát. A kocsija orrával simán arrébb taszajtotta a másikat. Látszott hogy nem először, "rutinosan" csinálja a műveletet. Először csak finoman nekikoccan a kocsija elejével a másik autó elülső sarkának. Majd gázt adott és mint a buldózer arrébb tolta. Természetesen a karosszériát végigszántva. Aztán tűnt fel, hogy elöl-hátul az autójának minden sarkán húzásnyomok, horpadások. Tehát ő ezt a módszert napi szinten alkalmazza. JSZP-n lekértem a rendszámát, 18 db(!) káresemény volt felsorolva pár éven belül!

És számtalan hasonló eset után szereztem be kamerát, tízen éve. Egyszer élesben is jól jött. 24 éve vezetek. Céges és saját autókat is. Nem ritkán napi 600-1000 km-t is, bár nem vagyok hivatásos sofőr. Ez alatt egyetlen egy közlekedési incidensem volt. Még 2018-ban történt. Budapest, viszonylag forgalmas út, sok gyalogos, jobbra buszöböl. Busz bent állt a megállóban. Gyalogos néni a busz takarásából nagyon öntudatosan körbe se nézve elém lép. Fékezek, oké, semmi gond. A mögöttem lévő viszont belém koccant. Aztán elkezdett ordibálni még ő volt felháborodva, hogy én voltam a hibás, mert szerinte állítólag teljesen indokolatlanul csak úgy szimplán jó kedvemből álltam meg az út közepén. Mondom neki oké, van kamerám, megvan a felvétel, hívjunk rendőrt, hogy tisztázzuk a helyzetet. Na innentől kezdve behúzta a fülét-farkát, mindjárt együttműködő lett és elismerte hogy ő nem tartott elég követési távolságot.

A napokban a tévében is volt egy hasonló eset. Ott valami péniszkalap beláthatatlan kanyarban előzött kamiont bízva a jó szerencséjében. És a szemből szabályosan érkező cseh autóba belement. Állítólag ott is neki állt feljebb, azt hangoztatta hogy ő teljesen szabályosan haladt, a szemből érkező autós vágta le a kanyart és azért történt az ütközés. Amikor előkerült a kamerafelvétel, akkor viszont valahogy rögtön megjavult a memóriája.

Szerintem egyáltalán nem haszontalan dolog a kamera. Megveszed, bekötöd és onnan nem is kell vele foglalkozni, kenyeret nem kér. De hasonló esetekben jól tud jönni. Nem is olyan őrült drága dolog. Nagyságrendileg egy tank üzemanyag, de évekig kiszolgál.

aug. 2. 08:30
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem hülye aki kamera nélkül autózik...

20-30e között már nagyon jót kapni és ha gebasz van akkor nagyon jól jön a felvétel!

aug. 2. 09:35
 16/25 anonim ***** válasza:
0%

Már nincsenek jó kamerák.

Elmondom milyen egy rendes menetrögzítő, ilyet nem kapsz.

Tapadókorongos,, wi-fi, +150fokos látószög, ciklikus felvétel és nem drágább mint 30 ezer. YI dach volt ilyen, de megszüntették, az bírta a buszba a 60C-ot kocsiba átraktam 10 másodperc alatt, csak ugye a 5 év folyamatos használat megvislete az akkut, de egyszer sem kellett resetelni. Egyszer elémjöttek, srác belémállt, hogy nem figyeltem, hiszti volt, én csöndben megvártam a rendőrt telefonról rácsatlakoztattam wi-fi segítségével a kamerára ( nem kellett a sd kártyával laptophoz futkosni ) megmutattam és írtuk is kárbejelentőt , hogy én vagyok a vétlen. Ha tud valaki ilyet mutatni, azonnal megveszem.

Tehát : tapadó korongos, wi-fi, és nagy látószög és 30 ezer forint környéke.

aug. 2. 12:30
 17/25 anonim ***** válasza:
44%

16.

Tehát pl mobiltelefon. De azért lepontoztak. Autó BT-ja indítja, leállítja, WiFi van, rendes akksi van, nagy látószög van, és ingyenes, mert levedlett telefon. Minden paraméterezhető a dashcamos appban, sokkal több is, mint egy sima menetrögzítőben.

aug. 2. 12:36
 18/25 anonim ***** válasza:
64%

Tapadókorong miért lényeges? Ha át akarod folyton rakosgatni veszel az M500-hoz még egy tartókonzolt és meg van oldva. Bekötőszett is kapható hozzá külön, abból is veszel még egyet. így csak becsúsztatod a helyére, a kábelre rádugod és már megy is.

Wifi. Van olyan amiben nincs? Talán a nagyon olcsókban... M500-ban beépített memória van. Itt sem kell kártyákkal rohangálni. Wifin tudod lementeni a felvételt. Lehet hogy USB-n is megy az adatátvitel, mondjuk egy laptopra. Őszintén szólva sosem próbáltam.

170°-os látószög. Tehát a 150-nél jobb. Jó, hogy oldalra széles szögben lát. De ahogy írtam ez a hátránya is, az egyeneseket nagyon torzítja az optika.

Ciklikus felvétel. Van olyan, ami ha betelik a memóriája akkor megáll és nem rögzít tovább?! :O Én még nem találkoztam ilyennel. Ez már tízen éve is alap volt.

Nem drágább mint 30 ezer. Na ezzel megfogtál. Ma már sajnos keveset ér a pénzünk, nem 250Ft az Euro, mint tízen éve, hanem közel 400. Így az ennyire alacsony ár már szűk keresztmetszet ha jó minőséget és nagy tudást is szeretnénk. Az M500-ban pl van GPS, ami szerintem hasznos, mert rögzíti a helyet, sebességet is. Tud egy csomó olyan funkciót ami nekem nem kell. Pl ADAS. Nekem nem kell, hogy visítson, ha közel megyek a sávokat elválasztó felfestéshez. Az autóban is mindig ki van kapcsolva az aktív sávtartó. Az sem kell, hogy figyelje a guminyomásokat, megteszi ezt az autó rendszere. Mindezekkel együtt a mai árakhoz mérten a 40e-s árat nem tartom soknak. 2013-ban a Mio is ennyibe került, ami közel nem tudott még ennyi mindent, se beépített memóriája nem volt, se a QHD felbontást nem tudta.

aug. 2. 14:32
 19/25 anonim ***** válasza:
48%

Tapadókorongos beremeg mint a xar...

A legtöbbhöz 2 db konzolt adnak, így 2 autóban tudod használni.

Wifi??? mi a fenének?!?!?!

170-180-as látőszög BŐŐŐŐVEN elég, ezt tudja sok 30e alatti.

1080-as felbontás kell minimum, ilyet is kapsz 30e alatt.

Ciklikus/folyamatos felvétel: még nem találkoztam olyannal ahol ne lehetett volna kiválasztani.

Amúgy meg már írtam: Navitel R600

Rohadt jó. Sok éve használom már.

Annyi, hogy 2 akksi van benne és a nagyobb már eléggé elgyengült, már csak 5-10 percet bírt az 1 óra helyett akksiról.

Kis kézügyességgel, forrasztó pákával, műszerész csavarhúzóval simán cserélhető benne az akksi, amit kemény 3000 forintért vettem emag-ról 1 éve.

aug. 2. 17:25
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Én még nem tudtam úgy mobilt rögzíteni, hogy a kamera látószögébe ne lógjon bele a tartó. A mobil tartók nem erre vannak tervezve, legalábbis nem az elérhető árúak.

aug. 2. 17:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!