Mennyire hülyeség 2024-ben még G Astrát venni?
Van kb 3,5 millióm használtautó vásárlásra. Nézegettem autókat ezekért a pénzekeért,10+ éves 100-150 ezret futott autók vannak.
Hülyeségből rákerestem a G Astrákra, a kínálat legtetejére, ott meg 1,5 millióért vannak 2008, 2009-es 100-150 ezret futott autók.
Ezek biztos jó állapotúak, és akkor simán megmaradna 2 millióm.
Tudom hogy sokkal fapadosabb, és többet fogyaszt mint egy modernebb autó, ráadásul rohadt unalmas minden szempontból,de még azzal együtt is sokkal jobban kijönnék anyagilag, ennek ráadásul tutira olcsóbb a szervizelése mint egy újabb autónak..
Pl egy ilyenre gondoltam:
Hol lehet a buktató, ti vennétek ilyet?
De ha van 3,5 milliód autóra, ami nem fog sehonnan hiányozni, akkor miért nem valami jobb, fiatalabb autót veszel? Opel vonalon ennyiért már J Astra is van és nagyon nem a kínálat aljából. K is van, de ott már ez tényleg a kínálat alja.
A G Astra nyilván kompromisszum, de a maga kategóriájában szerintem nem rossz. Persze full fapad, nagy luxist, cizelláltságot ne várj! Meg 90-es évek technikája... Kívülről még csak-csak kinéz valahogy mai szemmel is, nekem a belterétől megy el az éltekedvem. Azon nagyon látszik hogy nem mai autó már. De az egész kocsi még mindig autóbb, mint más a 90-es évekből, pl egy régi Swift.
Az ufós Civic inkább a H astra kortársa. Ha árban kijön annyiból, mint egy hasonló állapotú G Astra, akkor azt kell venni. Én is azt választanám. Az aktuális árakat annyira nem ismerem most ebben a szegensben.
"egy kétezres években gyártott, alsó középkategóriás autó külsejétől vagy belterétől miért is akarnánk csodát várni?"
Pont ezt írtam én is, hogy nagyon látszik rajta már, hogy '98-ban kiadott modell. De ezen nem kell csodálkozni, hiszen eltelt negyed évszázad. Ha Opel vonalon maradunk, a J Astrát is a 2000-es években gyártották, de már sokkal modernebb kinézetű. Nem az a minden egyhangú fekete minimalista szögletesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!