Mi az amitől rángat az autó kormánya?
Figyelt kérdés
Adott egy 2004-es ford fiesta gépjármű. Az a problémám, hogy az autó kormánya magasabb sebességnél erőteljesen rángat. Minél gyorsabban mész annál jobban. Gyakorlatilag már 130-140-nél olyan érzésed van, hogy mindjárt szétesik. Ami érdekesség, hogy nem mindig csinálja, illetve nem ugyanannál a sebességnél kezdi. Van hogy még 120-nál is jó, de van hogy már 90 nél is érezhető. Gyakorlatilag mész az úton 120-al és teljesen jó, két kanyar után meg már 110-nél is ráz. (Ha ilyenkor kiteszem üresbe és csak úgy gurul akkor is csinálja.) Biztos, hogy nem kerék, mert másik felnin másik gumikkal is ugyanígy csinálja. (Mindkét garnitúra többször volt centírozva.) Volt már két szerelőnél is, de mindkettő azt mondta hogy aknából semmi nem látszik, ami ezt okozhatná. Csak találgatni lehetne és sorban kicserélni dolgokat. Tapasztalt már valaki ilyet?júl. 17. 11:30
11/20 anonim válasza:
Bocs, az utolsó pont alatt a felnikre és a gumikra gondoltam.
12/20 A kérdező kommentje:
Szóval elvittem az autót egy céghez ahol futómű állítást végeznek. Ott átnézték és azt mondták, hogy minden jó. Mentek vele egy kört, de ott meg kiderült hogy mégse. Tényleg ráz. Szóval ők se tudják. Azt mondták a féktárcsával kezdjem szerintük, mert fékezéskor is ráz. Na de ha nem fékezek akkor is lehet attól? Érdekes, hogy már a harmadik hely ahol nem látnak semmit, de mégsem jó.
júl. 22. 11:26
14/20 anonim válasza:
Akkor lehet a féktől, ha úgy el van a féktárcsa vetemedve, hogy egy 8-as van benne. Futóműves rendesen megnézte géppel, hogy jó-e a futómű vagy csak gyorsan mondott valamit, hogy ne kelljen dolgoznia?
15/20 A kérdező kommentje:
Felemelték a kocsit. A levegőben voltak a kerekek. Átnézték alulról rendesen. Megmozgatták a dolgokat, hogy nem e laza valami. Átforgatták a kerekeket, stb. Gépet nem láttam, hogy használtak e hozzá.
júl. 22. 21:34
16/20 anonim válasza:
#15 Ránézésre nem lehet tudni, hogy mennyire áll oldalra a kerék... Vidd el futómű állításra, ahol meg is csinálják rendesen.
17/20 A kérdező kommentje:
A féktárcsában ha nyolcas van akkor szerintem mindig kellene csinálnia ugyanúgy. De a szerelő szerint nem feltétlenül.
júl. 22. 21:37
18/20 A kérdező kommentje:
Itt is csinálják rendesen géppel is. De a szerelő szerint nem kell állítani. Most én nem értek hozzá de mondjam neki hogy márpedig kell akkor is?
júl. 22. 21:40
19/20 anonim válasza:
#17 Ja ez igaz. Viszont csak centrírozás hiányánál és futómű rossz beállításánál szokta ezt csinálni amit írsz. Vagy mindkettő felninél rossz a centrírozás vagy futóműnél rossz a beállítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!