Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem indul a robogóm?

Miért nem indul a robogóm?

Figyelt kérdés

Van egy Malaguti Ciak 50 2t robogóm, amit szeretnék újra használni. Viszont nem tudom beindítani. A karburátorig indításnál nem jut el a benzin. A karburátorba kis benzint fecskendezve indul a motor, viszont rögtön le is áll, amint kifogy belőle. Ebből feltételeztem, hogy nem a karbival van gond.

A vákuumos benzinpumpát cseréltem rajta, de az nem oldotta meg a problémát. A benzinpumpa és a karburátor között van egy kis hengeres alkatrész, ami tippre nyomástartó szelep lehet. Addig és onnan tovább átlátszó csövön jutna el a benzin a karburátorhoz, de nem telik fel a cső, csak épphogy egy kicsit nyom a benzinpumpa, a hengeres szelep alkatrészen nem jut túl.

Szerintetek mi lehet a baj? Érdemes lehet ennek a szelepnek a cseréjével próbálkozni? Vagy tudtok esetleg mást javasolni, amit érdemes megnézni még rajta? Nincs más ötletem, mert alkatrész sincs más a tanktól a karburátorig.

Előre is köszönöm a válaszokat.

júl. 10. 19:49
 1/3 anonim válasza:
Udv ha leveszed a hengeres cuccról a csovet ugy jön benzin mikor próbalod inditani?
júl. 13. 22:31
 2/3 anonim válasza:
Ha nem akkor valöszinuleg az a hengeres cucc az üzemanyag szűrő lehet,ami el lehet dugulva.
júl. 13. 22:32
 3/3 A kérdező kommentje:

A benzinpumpából cső megy ebbe a szelepbe/szűrőbe, és onnan még egy cső a karburátorba.

Lehúzva a csőről, a benzinpumpából se nagyon jön benzin, csak minimális mennyiség. Nem jut el a hengeres alkatrészig.

júl. 20. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!