Malaguti robogóm nem indul, karburátorba nem jut el a benzin. Mi lehet a gond?
Van egy Malaguti Ciak 50 2t robogóm, amiről pár hete eldöntöttem, hogy csatarendbe állítom így nyárra, munkába járáshoz. Viszont nem sikerül életre kelteni. A karburátorig indításnál nem jut el a benzin. A karburátorba kis benzint fecskendezve indul a motor, viszont rögtön le is áll, amint kifogy belőle. Ebből feltételeztem, hogy nem a karbival van gond.
A benzinpumpára gyanakodtam első körben (a tank a lábam alatt van, onnan nyomja fel a benzinpumpa a karbiba a benzint, a vákuumot gondolom a hengerből kapja indításnál). Vettem is bele egy újat, de annak cseréje nem oldotta meg a gondot. A benzinpumpa és a karburátor között van egy kis hengeres alkatrész, ami tippre nyomástartó szelep lehet. Addig és onnan tovább átlátszó csövön jutna el a benzin a karburátorhoz, de nem telik fel a cső, csak épphogy egy kicsit nyom a benzinpumpa, a hengeres szelep alkatrészen nem jut túl.
Szerintetek mi lehet a baj? Érdemes lehet ennek a szelepnek a cseréjével próbálkozni? Vagy tudtok esetleg mást javasolni, amit érdemes megnézni még rajta? Nincs más ötletem, mert alkatrész sincs más a tanktól a karburátorig.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!