Miért pont a GOLF lett a hülyegyerek verda?
No azért ez az egész dolog ennél összetettebb! A VW Bogár mánia volt a dolog alapja. Csak ahogy a Bogarak kezdtek elörgedni, így a bogaras társadalom két részre szakadt. A bogarasokra, akik immár, mint veterános, "műkincs"-tartó és ápoló emberek, illetve a modernebb VW-k felé fordultak azok, akik a Bogárban sem a veterán klasszikust látták.
Aztán persze sokféle stílus van. A legelterjedtebb a "CULT" stílus. Ezek az autók a letisztultságot és a funkcionalitást hirdetik, rendkívül igényes kivitelben. Ültetett futómű, sok esetben eltávolított kilincsek, belül szépen bőrözve minden stb stb. A "RAT" (patkány) stílus hívei pedig az üzembiztos autójukat látják el (ratyi-gagyi romhalmaz) imidzsel, ami persze megtévesztő. Aztán a feltűnési viszketegek, a vélt "egyediség" jegyében nyúlkálnak a Golfokhoz ilyen lexuslámpás, neonos, Porschefelnis, tücctücczenés stílusban.
A saját véleményem az, hogy a Golfok valóban A-ból B-be népautók. Ami azon belül figyelmet érdemel azok a Cabrio-k és a GTI-k. Illetve rövid ideig volt gyártásban a Golf Country, afféle mini SUV-előfutár jelleggel. Viszont az általam említett altípusok is lassan a "műkincs"-kategóriába fognak tartozni. Túl drágák lesznek a "hülyegyerekek" pénztárcájához.
Szerintem is szép egy igényesen megtervezett és elkészített tuning Golf!
A ráköltött pénz meg kb egy másik autó ára(chip,kipuf rendszer,felnik,ülések,átalakítások-munkadíj,fényezés,zene..stb..) tehát szerintem ez nem az olcsó "hülyegyerek" kategória már.
Azért mert egy pár fiatal srác megörökli a családból és rak rá egy nyitott dobot,meg fóliát,még nem kell a tuning Golfot degradálni :)))
Láttam én már minden típusban sportkipufogóstucctucczene hallgatósmostélemalázadókamaszkoromhagggyyámá' srácokat...de majd kinövik.
(Egy NEM Golf tulajdonos :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!