Tényleg nem lehet azonnal elindulni a kompresszoros DAF
kamionokkal?
Figyelt kérdés
A szomszédom minden hétköznap reggel 7kor beinditja az utcán a kamionját és úgy hagyja alapjáraton járni percekig amig elindul vele. Nagyon zavaró tud lenni mert hangos és megkértem hogy húzzon el vele azonnal miután beinditja. Erre azt mondja, hogy nem lehet azonnal indulni, mert a kompresszornak idő kell amíg levegőt csinál. Nem tudom, hogy hülyének néz-e, vagy tényleg ilyen ócska a komresszorja. Apámnak is volt kopresszoros mercije, de még senkitől sem hallottam olyat, hogy ne lehetne kompresszoros autóval azonnal elindulni.
Nem kell hülyének néznie, a leírásodból egyértelműen kiderül, hogy az vagy.
Apád mercijében a kompresszor az olyan mint a turbó. A kamionok kompresszorja sűritett levegőt csinál, és magas nyomás tárolja egy acéltartályban. A kamionok a személyautókkal ellentétben légfékesek, levegő hijján meg sem bírnak mozdulni, ézert kell várni, hogy levegőt termeljen a fékek működtetéséhez.
júl. 4. 09:37
2/11 anonim válasza:
Atya ég!
Faterod kompresszoros Mercije is légfékes? Kötve hiszem! A légfékhez levegő kell, azt meg a kompresszor termeli. Ha áll a kompresszor nincs ami termeljen. Ez nem újdonság, annak idején a Rábák, Zilek idejében is már így volt, akkor is ha te nem is hallottál erről.
júl. 4. 09:44
3/11 anonim válasza:
:D:D:D
júl. 4. 09:56
4/11 anonim válasza:
Az megvan, hogy amíg nincs elég levegője, addig a féket sem tudja oldani, tehát nem tud elindulni? Értem én, hogy nem mindenki ért hozzá (ennyit sem), de fél perc utánajárással megtudhatnál annyit a légfékről, hogy nem idegesíteni akar téged és jókedvéből járatja.
júl. 4. 10:01
5/11 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép válasza:
Nem a levegő kompresszor a lényeg, hanem az, hogy reggel 7-kor indít. Az ellen nem tudsz mit csinálni - ha reggel 5-6 környékén zajongana az ellen panasszal tudsz élni lakóházas/pihenő övezetben, 7 órási zajjal már nem, mert beindul a munkanap. Újítsátok fel a házat jobb hangszigetelésűre.
júl. 4. 11:34
6/11 anonim válasza:
Jól írják, de nem hangos egy DAF alapjáraton, csak te vagy idióta akinek semmi se tetszik.
AMikor kisgyerek voltam a szomszéd hajnali 3-kor indította az MTZ-t ami benzin motorral indult.
Na ez hangos volt.
júl. 4. 12:12
7/11 anonim válasza:
Mi lenne, ha V8 ZIL lenne a szomszédodban? Vagy Rába-Steiger? A 2. reggel őrülnél meg
júl. 4. 12:32
8/11 anonim válasza:
Az egyik oka a menet előtti járatásnak a levegő termelés, 8 báros légnyomás alatt nem működik sem a fék, sem a váltó, sem a kuplung. A másik a motor minimális melegítése. Apukád sem úgy indul el a mercijével, hogy indítás után nyélgázon elstartol. A személyautóknál is azt ajánlják, hogy indítás után várjanak fél-egy percet, mielőtt terhelik a motort, hogy az olaj kicsit melegedjen és el tudjon jutni mindenhova, ahova kell. A személyautóban van 4-5 liter olaj, egy kamionban 50 liter.
júl. 4. 14:07
9/11 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép válasza:
#8: Ipari és mezőgazdasági nagygépet már nem nagyon tárolhatsz otthon - a teherautós meg buszsofőr még hazaviheti a munkaeszközét, de ha Rába-Steigerrel akarnál elindulni minden reggel akkor konkrétan köteleznének a hatóságok, hogy leszel szíves más szabályozási besorolású (pl. ipari, zártkerti, gazdasági) telken parkolni a járművet. Időleges munkavégzésre nyilván behajthat, de a tartós otthoni tárolás pont azért tilos, mert megőrülne a szomszédság.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!