Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Közlekedési baleset esetén a...

Közlekedési baleset esetén a hibás kap e pénzt a balesetért amit okozott ?

Figyelt kérdés
Magyarul,hogy kár lett az autójában . Vagy csak az kap a biztosítótól pénzt aki nem volt hibás ?
jún. 23. 18:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Csak az, aki nem volt hibás.
jún. 23. 18:36
 2/16 A kérdező kommentje:
és ha nekem van biztosításom és neki nincs ? Arról én nem tehetek,hogy neki nincs.
jún. 23. 18:37
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nincs, a biztosítás kötelező. Ezért hívják kötelező biztosításnak.

Amúgy meg nem értem a kérdést. Miért kapna a hibás pénzt? Összetörsz egy vétlen autót, neadjisten még meg is sebesítesz egy ártatlan embert és jutalmat szeretnél érte? :D A gyilkosokat ne küldjük el Bora Borára nyaralni? :DDD

jún. 23. 18:39
 4/16 A kérdező kommentje:
De,hogy is. Nem kell félre érteni. Nem voltam ilyen helyzetben még. Cigányoknak ezt mond el,hogy kötelező a biztosítás és ezt nem rasszizmusból mondom. Mond el neki mert ő azt állította,hogy van neki. Elhiszed vagy sem. Ez kérdés. Nekem volt.
jún. 23. 18:41
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha a károkozónak nincs, a MABISZ kifizeti, és majd utólag behajtja rajta.
jún. 23. 18:44
 6/16 anonim ***** válasza:
65%
Számodra teljesen irreleváns, hogy neki van-e, vagy nincs. Ha te szenveded a kárt, te védve vagy, mert neked van biztosításod. Ha te okozod a kárt és kiderül, hogy neki nincs kötelezője, akkor az meg átmegy egy teljesen más témába, ami közte és a törvény között zajlik, ahhoz neked nincs sok közöd.
jún. 23. 18:44
 7/16 anonim ***** válasza:
76%
A saját károdra van a casco.
jún. 23. 19:13
 8/16 anonim ***** válasza:
78%

Csak a vétlen, ő is csak akkor, ha rendezve van a kötelezője.

A vétlen akkor is kap, ha az okozónak nincs kötelezője, de neki igen.

Az okozó csak akkor kap, ha van CASCO-ja.

jún. 23. 19:36
 9/16 A kérdező kommentje:
Mondta az okozó 1 millás kára lett. Kit érdekel ? Ha az én kocsimat totálkárosra minősítették és nem tudom használni jelenleg. KIT ÉRDEKEL ?
jún. 23. 20:08
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem kap, azt kapja, hogy nem neki kell zsebből fizetni a vétlen kárát, hanem ha van biztosítása, a biztosító fizeti helyette. Persze emelkedik a díja következő évfordulótól.
jún. 23. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!