Autóval lehet legálisan ajtó nélkül közlekedni? Bővebben lent
Egész konkrétan Jeep Wrangler-re gondolok. Úgy tervezték azokat az autókat, hogy akár otthon le lehessen venni az autónak az ajtóit, illetve a tetejét.
Így vajon megbűntetnének, ha egy ilyen autóval így közlekednék?
"Porsche 992: 2-door targa top"
Bocsánat, akarom mondani 2-door targa top convertible.
Mutass akkor egy magyar forgalmit te szerencsecsomag, amiben a "jármű kategória" rubrikában ezek valamelyike szerepel, hülye bohóc :D :D
Nem mellesleg a Trans Am-ból ugyan volt convertible, de főleg fémtetős, és targa volt. de hát te aki csak az interneten látott autókat.. :D
1. A forgalmi engedélyekről nem igazán létezik publikus adatbázis.
2. Igazából mindegy is, mert a tudásodat (vagyis hiányát) jól mutatja, hogy forgalmi engedélyről beszélsz, azonban a forgalmi engedély nem tartalmaz jellegkódot, azonban a nyilvántartás igen.
3. És ha már jellegkód, ez is csak a tudásodat (vagyis hiányát) erősíti, hogy jármű kategóriáról beszélsz, miközben ennek semmi köze nincsen a jármű kategóriához. Az autó kivitelét jellegkódnak hívják.
4. Ha ismersz targa tetős autót, akkor nyugodtan fáradj fel a JSZP-re, kérd le a rendszámot, ott meg fogod találni a jellegkódot is. Teszek rá egy ezrest, hogy "kabrió" lesz oda írva. :)
5. Egy nap többet, mint te egész életedben.
Felőlem nyilvántartásban is megmutathatod, de eddig nem igen sikerült semmi bizonyító erejűt produkálnod..
jah majd a kedvedért regisztrálok rá mindjárt. LOL.
Direkt megnéztem a saját autóm papírjai közt a jelleget.. "AB ferdehátú limuzin" LOL egy hatchbackre, ja a kivehető tetőről valahogy egy szó sem esik. Milyen érdekes. :D :D
Az utolsó vizsgán speciel tető nélkül volt benn a kocsi a soron.
Vitatkozhattok ezen naphosszat...
A nap végén a lényeg, hogy a malacok simán lecsaphatnak egy ajtó nélküli autóra (ha az nincs explicit bejegyezve), legyen az egy Jeep vagy egy Opel, és ugrik a forgalmi.
(Amúgy szerintem Targa tetős kocsik nekem kicsit a szürkezóna felé kacsintgatnak, de nincs az az ember, aki ebbe a való életben belekötne)
Kell venni egy Wranglert, és lekapni az ajtót...
Én mondjuk a régi kockalámpással simán úgy mászkálnék egész nyáron.
#15 1.2 AB ferdehátú limuzin: Az 1.1. pontban meghatározott limuzin, amelynek a hátsó része ferde.
1.1. AA Limuzin: Az MSZ 2701:1983 szabvány 3.1.1.1.
fogalommeghatározásának megfelelő jármű,
amelynek legalább négy oldalablaka van.
MSZ 2701:1983: hirtelen nem találtam meg, de van helyette ISO 3833:1977.
ISO 3833:1977 3.1.1.1 saloon
(sedan)
Body
Closed, with or without central pillar to side windows.
Hood/Roof
Fixed, rigid roof. A portion of
the roof may, however, be
openable.
Azaz "AB ferdehátú limuzin" keménytetővel kell, hogy rendelkezzen. Nem lehet targatető. A targatető az kabrió. Ugyan a szedánnál, ahogy írja a szabvány, lehet nyitható a tető egy része, de azért olvass a sorok között... "nyitható" és "a tető egy része". Ez a napfénytetőt jelenti. A targatető nem nyitható, hanem levehető és nem a tető egy része, hanem a tető egésze. A targatető nem fér bele ebbe a kategóriába.
Ezzel szemben:
3.1.1.2 convertible saloon
Body
Openable.
Hood/Roof
The side-wall frame is stationary
and the remainder is retractable.
A targatetős ennek felel meg. Ez a magyar szabványban AE Kabrió néven fut.
"Azaz "AB ferdehátú limuzin" keménytetővel kell, hogy rendelkezzen."
Bocsánat, elírás. Nem keménytetővel, hanem fix tetővel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!