Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Újabb autó paradoxon?

Újabb autó paradoxon?

Figyelt kérdés

2006-os modell 300.000 KM-ben

vs

2013-as modell 200.000 KM-ben.

Az intuitiv gondolat az lenne, hogy mivel újabb az autó és kevesebbett futott kevesebb gond lesz vele, azonban ez valahogy nem hangzik reálisan. Inkább, mivel újabb ezért drágább a fenntartása mert nem csak, hogy több cucc van az újabb generációs modellben de drágábbak a cserealkatrészek ezért drágább lesz fenntartani, mint a régit. Igaz ez?

2024. jún. 17. 21:41
A kérdező szavazást indított:
Drágább fenntartani az újabbat
Drágább fenntartani a régit
8 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
46%

Nincs itt semmi feloldhatatlan ellentét. Nem mindenki egyforma mértékben hasznàlha a kocsit.

Volt egy képes vicc. Valami hasonló 15 éves autó 50 km, gyári gumi stb.

És aztán a rajzon: egy icipici sziget világítótironnyal ès s kocsival.

2024. jún. 17. 22:37
 2/6 anonim ***** válasza:
Persze, hogy többem
2024. jún. 17. 23:41
 3/6 anonim ***** válasza:
77%
Esetedben az "újabb" is régi. Több, mint 10 èves, 200 ezer kmvel. Ott már bőven jönnek elő az alkatrész cserék. Amiket valsz egy 18 ès 300 ezresben már rég lecseréltek. Ha mondjuk egy 20 ezer kmt futott 1 évest és egy 60 ezret futott 3 évest vetsz össze ott még igaz az újabbal jobban jársz dolog. De az ilyen öregeknél már sokkal inkább az számít, hogy mennyire tartották karban.
2024. jún. 18. 00:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez szerintem nem akkora különbség sem évjáratban, sem km-ben, hogy egyértelmű választ lehessen adni. Állapot függvénye. Egy jól karbantartott 2006-os 300.000 km-est nem biztos, hogy lecserélnék egy lerúgott, bizonytalan előéletű behozott, sokadik tulajos 2013-es 200.000 km-esre.

Annak idején egy 2005-ös 360.000 km-est (10 évig nálam, a km-ek nagy részét is én toltam bele) cseréltem le egy 2018-as újonnan rendelt 0 km-esre. És még erre se állítom, hogy olyan drasztikus ég és föld különbség lett volna. Sem a szervizek gyakoriságában, sem minőégben.

2024. jún. 18. 06:38
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Autó és autó között van némi különbség.

Lehet a 2006-os valami gagyin tervezett bajhalmaz(pl egy láncos ecotec opel), az újabb meg pl egy dacia duster, ami faék egyszerű.

2024. jún. 18. 06:42
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Olyan válaszlehetőség miért nincs, hogy "baromság, kifejtem miért"?
2024. jún. 18. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!