Adott egy 2005 ford focus 1.6 benzin VCT-TI. olajfogyás normális?
Figyelt kérdés
Szóval egy 2005 fordról van szó. Amióta meg van a kocsi 7000 km mentem vele. Tavaly szeptemberben volt olajcsere(+szűrők nyilván) Azóta egyszer februárban töltöttem rá kb 6 decit meg múlt héten 2 decit. Most megint közelebb van a nívó a minimumhoz egy picit. Fontos infó lehet még hogy gyári olajat öntöttem bele mindig. Nagyrészt városban használom de azért szoktam vele menni hosszabb távokat. Szerepével tömítés cserélve lett márciusban. Ez az olajfogyasztas normálisnak tekinthető?jún. 16. 09:18
1/6 A kérdező kommentje:
*szelepfedél tömítés akart lenni.
jún. 16. 09:21
2/6 Mad Max2 válasza:
Aza kéréds hogy olajcsere óta mennyi olaj fogyott...
3/6 A kérdező kommentje:
Leirtam. Kb 6500 km alatt 8deci.
jún. 16. 10:24
4/6 anonim válasza:
Rosszul írtad, ha rátöltöttél 8 decit és mégis minimumnál van, akkor az 1,8 liter 6500 km alatt, tehát 4000 km alatt 1 liter fogyott. Ez még nem olyan vészes. Persze 0 fogyás lenne az optimális, de ez még töltögethető.
5/6 anonim válasza:
Ez még elfogadható,majd 20 éves olcsó autónál belefér.Azzal érdemes számolni hogy nagy eséllyel kelleni fog egy drága motor felújítás ha hosszabb ideig meg akarod tartani mert idővel egyre többet fog olajból fogyasztani.
6/6 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam sorry. Szóval amióta megvan a kocsi 7000 km mentem vele. Egyszer még februárban töltöttem rá 5-6 decit( télen sajnos csak rövid távokat mentem vele, gondolom ezért is kellett rátölteni.) Múlt héten meg mentem egy Székesfehérvár-Pest majd vissza távot. Ezután töltöttem rá kb fél liter most majdnem maximumon van a szint. De azt olvastam hogy autópályázás után valamennyi fogyás még el is fogadható, főleg egy ilyen 19 éves autónál.
jún. 16. 14:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!