Normális ez az olajfogyasztás?
Figyelt kérdés
Olajcserét követően 17 ezer km alatt elérte az olajszint a minimumot. Egyik ismerősöm azt mondta, hogy ez normálisnak mondható, 0W-20-as olajjal pedig még inkább. Ez mennyire igaz?
Az autó összesen futott 70 ezret eddig.
2022. ápr. 26. 21:16
1/8 anonim válasza:
Szerintem normális. Sok újabb autónál 1 liter/1000 km a normál olajfogyasztása. Én sem hittem el, de az ilyen panaszokkal sorban hajtották el a pár hónapos vagy éves kocsik tulajait a márkaszervizből, mondván hogy gyárilag ilyen.
3/8 anonim válasza:
Teljesen. Nekem 0,25l/1000 km. Akkor foglalkoznak csak vele ha 0.6l/1000 km fölött lesz.
Kb havonta 3000 km-enkent ontök rá.
Ez új kora óta így van, az első 4000 km után villant az olaj lámpa.
4/8 anonim válasza:
Szerintem az nem normális, hogy 17 ezret mész el, és még nem cseréltél olajat. Ha jót akarsz az autódnak akkor max 15 ezret mész el két olajcsere közt. A 30 ezres olajcsere felejtős, kinyirod vele a motort, és akkor visszasírod a mostani olajfogyasztást.
5/8 anonim válasza:
Ha autópályán használod, akkor is nagyon max. 15 ezer km után cseréld le az olajat. Ha városban, akkor max 10 ezer km és mindkettő esetben: vagy 1 év. Ez az olajfogyasztás teljes mértékben jó. Majdnem semmi.
6/8 A kérdező kommentje:
15 ezrenként cserélem, csak most munka és szerencsétlen időpontok miatt nem tudtam időben vinni, ezért kb 18 ezernél fogom.
2022. ápr. 27. 00:23
7/8 A kérdező kommentje:
90%-ban pályán jött össze ez a 17 ezer is
2022. ápr. 27. 00:23
8/8 anonim válasza:
Normális. Az olaj viszkozitásának csökkenésével növekszik az olajfogyasztás. Nem véletlenül kell cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!